Nytt medlem: Abelone Lyng

Postet av Olav Engen den 19. Okt 2024

Abelone Lyng (37) fra Oslo har meldt seg inn i klubben. Hun melder seg dermed ut av Bøler IF Friidrett som hun har løpt for tidligere. Foto: Ian Corless

Mange av dere kjenner nok Abelone fra før, eller kjenner henne fra omtale etter løp eller fra hennes egne artikler på Runners World. Hun har i følge DUV løpt 18 ultraløp mellom 2018-2024, men vi tror hun har noen flere. I tillegg til mange kortere - og ofte tøffe - fjell-/terrengløp.


Her ser vi Abelone sammen med Marit Ann Laulo på Østmarka Trail Challenge i 2017 der Marit vant og Abelone kom på 3. plass. Marit meldte seg inn i klubben for to år siden. (Foto: Miljøprosjekt Ljanselva)

Abelone om seg selv:
Fjell og ultraløper med imponerende fastpacker og kanelbolleoppsporingsegenskaper.

Startet å løpe i 2016 og debuterte som ultraløper i 2018. Har etter det samlet opp en god del løpsopplevelser både i inn og utland. Stage-racing er den ultimate løpsformen for min del og jeg har deltatt på løp som The Ice Ultra (220km på 5 dager og temperaturer ned mot -38 kuldegrader) og The Coastal Challenge Costa Rica (250km på 6 dager, temperaturer på opp mot 40 varmegrader og 80% luftfuktighet).

Men det jeg gjør mest av er vanlige ultraløp over en dag med distansen 50-70km men så mye fjell og bakker som mulig og sky races med kortere distanser.

Jeg har skrevet fast for Runner’s World Norge i flere år i tillegg til å ha en blogg der alt fra sko og utstyrstester til tips om hva du bør ha i sekken når du fastpacker og løpsrapporter har blitt skrevet om. Du finner meg på Instagram, der deler jeg både nyttig og unyttig om løping og fjell og sånt, og på Strava.

Bildene er fra årets OCC der jeg ble fanget på film, knaskende på noen saltpinner og i målområdet etter å ha testet ut å løpe 55km og 3,500høydemeter med en håndfull saltstenger i ny og ne som hovednæringskilde. Bildene er tatt av Andy Jackson. Hvis du vil se bildene tatt av han som sitter og gliser på bilde to er det bare å skynde seg inn på Instagram.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.