John Bratteli på 5. plass i Saksumdal Opp og Ultra

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 11. Sep 2023

Saksumdal Opp og Ultra ble sist helg arrangert for 2. gang, men til tross for massiv spamming på facebook sank deltakertallet fra 27 i fjor til 17 i år (ca 60 totalt på alle distanser). Klubbens deltakelse økte derimot fra 1 til 3.

Klart raskest av løperne våre var John Bratteli med 5. plass totalt (4 av herrene) og seier i M45-49. Løpstiden var 5:08:52, nokså nøyaktig 30 min fra seier.

Miriam Delphin løp inn til 15. plass med 7:55:09, mens Ingunn Ytrehus - løpets klart eldste deltaker) kom på 17. plass med 10:19:48.

John skriver på facebook:

Mange av dere har sikkert sett postene fra Saksumdal OPP og ULTRA de siste ukene. Neste år håper jeg at flere melder seg på – løypa og arrangementet fortjener det! En fra vår familie skulle delta på Saksumdal ULTRA 2023, og et par dager før start ble det klart at det ble meg.

Løypa i Saksumdal, like vest for Lillehammer, er rundt 50km og ca 1500hm fordelt på hovedsakelig fire stigninger. Det var 17 startende (og fullførende) på 50km kl 10.00 denne lørdagen – supert starttidspunkt for meg som hadde rundt 2 timers kjørevei.

De første 17 km er mye sti, og kunne i år også løpes som eget løp. Et smart trekk fra arrangørs side da det ikke krever ekstra logistikk mtp drikkestasjoner. Løypa gikk etter dette over på sørsiden av Saksumdal, og følger en del grusveier, med et åpenbart unntak opp til Flokofallet. Her begynte jeg å kjenne det skikkelig, så glad jeg tok bilde slik at jeg i ettertid kunne se hvor flott det var. På oppløpssiden venter en god kilometer i myr under en høyspentlinje – slitsomt gitt.

For egen del var det bedre disponert enn forrige løp, men har fremdeles noe å gå på – tapte 15 min til tredjeplassen siste 10 km (og nok en gang krampebonanza) og endte på femte totalt.
Arrangøren fortjener skryt synes jeg. Bygda stilte opp, bestemødre bemannet drikkestasjoner og småtasser gav ut medaljer og sprudlende brus fra Røros bryggerier. Pengepremier til de to beste herrer og damer (hhv 1500,- og 750,-) og gavekort fra Lillehammer sport til tredjeplass, samt en rekke flotte uttrekkspremier på startnummeret.

(Minst) en fra familien stiller nok neste år også.
Turen min på Strava: https://strava.app.link/LjvS47W1ZCb 


Noen bilder John har lagt ut fra løpet:
Ingunn skriver på facebook:

Saksumdal Ultra 50 km - nok et bestemorvennlig ultraløp med tidlig start og sein målgang. Supre matstasjoner og flott medalje. Hyggelig stemning og bra arrangement. Litt mangelfull informasjon og løypemerking (ble et par bonuskilometer til sammen i tåka), men det kan tilgis -  jeg fant da fram til Flokofallet! Tenk at jeg måtte bli løpeturist i egen hjemkommune femti år etter at jeg flytta derifra, før jeg fikk sett Lillehammers høyeste fossefall (30 m). Saksumdal Ultra fortjener atskillig flere deltakere neste år, kan anbefales både for dem vil prøve seg på ultra og dem som prøver å ikke slutte. Bilde 1: Ikke lett å skjønne at man skal ta av her når man kommer i godt driv på grusvegen. Bilde 2: Flokofallet og løpsturisten etter 35 av 50 km Saksumdal Ultra 3: Fin medalje i Isabel-farger.
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.