Jotunheimen Trail Run ble en tøff opplevelse for klubbens 6 deltakere

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 21. Aug 2023

Førsteutgaven av Jotunheimen Trail Run ble en real styrkeprøve, noe det ville vært selv med bedre værforhold. Remi Kristensen var raskest av de fem løperne fra klubben som prøvde seg på ultradistansen 75 km /2500 høydemeter. (Bildet er fra starten, selfie tatt av Christian Andersen).

Klubbens deltakere 75 km:
Remi Kristensen, 13:11:39, 33 av 49 menn
Rudi A Placht,13:41:47, 37. plass
Christian Andersen, 13:48:52, 39. plass

Marianne Nesje, 15:01:59, 9 av 11 kvinner
Victoria S Placht, fullført - ikke i res.lista

Maraton:
Tone Øksenvåg, 10:01:02, 21av 22 kvinner


Marianne Grøstad Nesje skriver på facebook:

Jotunheimen Trail Run i går ble en lang og mye mer slitsom tur enn jeg hadde tenkt. Det var regn nesten hele dagen, gjørme, myr, våte steinurer og mye vann i elver/ bekker. Jeg tryna i myra en 3-4 ganger, våt var jeg jo før jeg datt så det gjorde jo ingen ting. Bedre å tryne i myra enn i ura 😊 Frem til Fondsbu gikk det ganske greit. Hadde følge med en koselig kar en del av veien - hyggelig å ha en å prate litt med. På Fondsbu skiftet jeg til tørre sokker og sko - så fikk ca 15 min med lykke før alt var vått igjen 🤪 Fra Fondsbu tilbake til Bygdin ble det tungt - her er det mer stein og mye opp og ned. Jeg begynte å bli grådig sliten og det ble veldig langt til mål 😬 15 timer i fjellet er en bra økt og jeg kom til mål uten å ta på hodelykta 👍

Jeg drar gjerne tilbake til neste år og løper, men bare om det blir bedre vær 😁
📷 Tone


Christian Andersen skriver på facebook:
Jotunheimen Trail Run 74k rundt Bygdin gjennom gjørme, regn, tåke og elvekryssninger. Oppover fjell og nedover fjell. Gøy å være med på, men var bittelitt sliten de siste timene av det som totalt nesten ble 14 timer ute.


Victoria S. Placht har lagt ut denne rapporten på facebook:

Racerapport: Jotunheimen ultra run 75 km, høydemeter 2500 ⛰️🌧
Startet dagen som vanlig før et løp, kvalm og spent og fikk ikke i meg frokost den dagen heller.  Værvarslet viste en våt dag foran oss og vi ble advart om våte og gjørmete stier og ekstra vann i bekker og elver. Litt strek i regningen, da jeg håpet på snill løype og gledet meg til flytstier og noe mindre teknisk terreng enn det jeg har løpt før. Det viste i allefall de fine bildene på instagram. Realiteten var noe helt annet. Denne løypen hadde alt av det du ikke ønsker på en fjelltur! 😬 Tidenes gjørmefest med gjørme opp til lårene enkelte steder, myr til knærne, iskalde elvekrysninger og glatte kampestener over fjellryggen. Temperatur på max 10 grader og regn store deler av dagen.  Det hjalp heller ikke med tåken som kom utover dagen og reduserte sikten til 10 meter. 
Ekstra gøy ble det å navigere i mørket med hodelykt i tåke og regn når du kun ser 3 meter foran deg 😳 Var i kjelleren litt flere ganger enn jeg noensinne har vært, men jeg var fast bestemt for å gjennomføre. Med feil i navigasjonen ble det noen ekstra høydemetere og kilometer gjennom bushen. Ut over kvelden og natten hadde jeg kontakt med arrangøren, det var snakk om å "hente meg ned fra fjellet" . Det hadde jeg egentlig veldig lite lyst til og når jeg endelig fikk kriget meg gjennom 74 km og hadde 1,5 km igjen til mål fikk jeg lov til å fortsette, og fikk æren å være den siste som fikk lov til å krysse målstreken. 
Tross alt var det en god opplevelse og jeg er en erfaring rikere 😉 

Victoria og Rudi før start.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.