Svein-Erik trynet til sterk plassering i Davos X-trails 43k

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 30. Jul 2023

Svein-Erik Bakke har vært i Davos der han i går løp 43-kilometeren i det som tidligere het Swiss Alpine Marathon. Der var han beste nordmann med 33. plass av 317 herreløpere, og nummer 5 av 73 deltakere i M50 på tiden 4:44:52. (Arrangørfoto:

Det hele forløp ikke helt problemfritt, se nedenfor.

Arrangørfoto.


Svein Erik har skrevet på facebook:
Det ble litt knall og fall på dagens løpetur i de sveitsiske alpene. Davos X-Trail Gold 43 km på sti høyt oppe i alpene er uansett i boks🏅. Ganske fornøyd etter omstendighetene. Raskeste nordmann🇳🇴 viser nå listene. Nr. 33 totalt sier Torunn. Kanskje ikke så ille for en «ungdom» som meg.

Et fantastisk løp på alle mulige måter. En rå alpinopplevelse på sti, på en dag med topp løpevær. Svært godt arrangement. Start og mål i Davos sentrum på ca. 1500 moh. 
Trynet i den bratte steinura etter rundt 25 km på ca. 2650 moh. på tur ned fra ett av passene. Lenge siden jeg har sett stjerner og planeter🤪✨🌗. Fikk meg noen skrubbsår, litt forslått på høyresiden, smell i ansikt/hode, kutt over øyet og krampe i lyske/lår. Det ene brilleglasset ble slått ut, men fant det heldigvis igjen. Etter en superkort teknisk hvil med litt smerter, kvalme, svimmelhet og såret stolthet fortsatte jeg nedover. Kom meg fint og greit til mål. Føler meg ganske fin nå, men er litt øm, småkvalm og litt «tung» i hodet. Er man med på leken så får man tåle steken. Jeg synes jo dette er supergøy. 
Ble plaget av kramper i lyske og innside lår etter smellen uten jeg har en god grunn, så jeg måtte roe ned ganske mye. Frederik Peter fra🇨🇭og jeg vekslet på å passere hverandre de siste 16-17 km da begge fikk noen kraftige kramper som medførte flere nødstopp/bråbremsinger før vi kom i gang igjen😬🙈🤣. Ganske komisk og sosialt egentlig, men ikke noe gøy når det pågår🙈🤪. Mye latter på oss etter målgang. 
Det aller beste var nok å løpe i mål, møte Torunn🥰, legge seg ned, «nyte» krampene på gresset etter målgang😂🤣 og vite at jeg hadde fullført. Nå har Torunn invitert på sårrens, lunsj og så litt tid ved bassenget.


Svein-Erik og Frederik. (Privat foto)

P.S. Legger ved noen arrangørbilder som gir et lite inntrykk av fjellet/løypa. Tidligere het løpet Swiss Alpine.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.