DNF for alle klubbens løpere i Oslo Bergen Trail - 7 lag er fortsatt med. (NB: Håvard Huru Bergene fullførte alene)

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 12. Jul 2023

Skader av ulike slag har satt en stopper for våre løpere i Oslo Bergen Trail. For de gjenværende lagene er det tøffe værforhold å slite med i tillegg til den enorme distansen.

Oppdatert 15.7.: Håvard Huru Bergene - som var på lag med Terje Rundhaugen - fortsatte som single-løper utenfor konkurranse og kom til mål sammen med lagene som delte tredjeplass på 7 dager, 23 timer og 36 minutter.

Det som startet med 36 løpere på 15 lag er nå på dag 6 nede i 17 løpere på 7 lag.

I førsteutgaven av OBT i 2021 var det bare 7 av 34 lag som fullførte, så prosentvis blir det nok flere fullførende lag i år - med et døgn forlenget makstid. 

Men, det er så mye som må klaffe på et så ekstremt løp - ikke minst å unngå skader av ulike slag. Det er derfor ikke noe nederlag å måtte gi seg underveis - det er derimot mektig imponerende bare å våge seg i kast med dette.

Klubbens løpere som startet på  OBT:

  • Gunnar Næss på laget "Trøste & Bære" (sammen med Sidsel Mohn og John F Jahre)
  • Håvard Huru Bergene og Terje Rundhaugen på laget "Er vi fremme snart"
  • Hilde Johansen på laget "The Zombies" (sammen med Kenneth Fagerheim og Mari Melsom Kristiansen)

Tidligere omtale: Felix Schliecker fullførte OBT100 (Oslo-Noresund) - fire andre løper Oslo-Bergen


Gunnar Næss skriver i en melding til oss:
- Da ble det ikke noe OBT reprise for min del. Venstre foten min begynte å fuske allerede første dag. Kanskje en nerve i klem eller noe, vet ikke. Etterhvert fikk den tendenser til å svikte i landinga når vi løp. Kom oss allikevel greit over til CP1 Noresund. Etter litt hvile der startet vi opp bakkene mot Høgevarde. Gikk fint til å begynne med, men halvveis oppe kom problemene tilbake. Hadde bare delvis kraft i foten og smerter når jeg gikk fort og løp. Takket derfor av på toppen av hensyn til egen kropp og til laget. Ville ikke hatt mulighet til å holde tempoet innover fjellet og det var 8 mil til CP3 der jeg eventuelt kunne fått noe hjelp til å fikse det. Så da ble det å tusle rolig tilbake til Norefjell. Vondt nok det med en og en halv fot. Nå koser jeg meg med å følge med på trackeren og laget gjør det bra sjøl om tsjekkerne i front virker uovervinnelige. Men langt igjen enda. Foten min er heldigvis bedre etter litt hvile. Og gubben sjøl har nok innfunnet seg med at noe langløp konkurranser nok ikke står på planen etter fylte 55. Nå blir det nok vandring i fjellet i stedet 😄 (Red.anm.: Med 60 tøffe kilometer i fjellet igjen knapper Gunnars lagvenner stadig inn på tjekkerne i tet, og avstanden er nå nede i "bare" 8 km).


Hilde Johansen sammen med makker Mari Melsom Kristensen måtte gi seg ved Vatnahalsen etter ca 310 kilometer:


Håvard og Terje (lag 15) fikk tidlig DNFda Håvard ble skadet:Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.