Arild Bjarkø imponerte i Hornindal Rundt 75 km, Isabel løp sin tøffeste maraton

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 10. Jul 2023

Arild Bjarkø (66) imponerte med å løpe inn til 12. plass av 46 herreløpere på tiden 15:32:12 i knalltøffe Hornindal Rundt. Løpet er 75 km langt med 5600 høydemeter. Halvveis lå han på 20. plass, men avanserte mange plasser siste halvdel. (Arrangørfoto)

Han var raskeste løper 50 år+ og soleklar vinne av M65-69.

Stian Øydvin var den andre deltakeren fra klubben på 75 kilometer, men han måtte gi seg ved Honndøla bru halvveis.

På maratondistansen var Isabel Aarnes klubbens representant, og ingen skal si at hun velger en lett vei til side 100 maraton før fylte 40 år. Dette er nok helt sikkert Norges hardeste maratonløp! Isabel løp på 10:38:17 (!) og kom på 10. plass i kvinneklassen.

 Her ser vi løpere på 38 km og maraton ved Honndøla bru (Arrangørfoto)

Arild ved "Tussen". (Arrangørfoto)

Arild om løpet:

- Den 12 utgaven av Hornindal rundt ble arrangert i absolutt beste vær noensinne - kontraster fra fjorårets værste vær. Løypa gikk motsatt vei i år med en liten forlengelse på ca 20 min på den første halve delen. Nå føler jeg at jeg er tilbake der jeg hører hjemme etter nesten to års skadehistorie i det ene beinet.  Det er magisk å kunne løpe nesten normalt igjen,  håper det vil vare noen år til.....

-  Etter en del kramper på begynnelsen av den andre halvdelen så løsnet det for min del og det gikk bare bedre og bedre inn til mål. Riktignok dårligere tid enn tidligere år men svært fornøyd med plassering i forhold til "ungdommen"! Det var rikelig med vann i terrenget og kjølnet ned hue flere steder. Flere klagde på varmen med påfølgende dårlig opptak av næring.


Isabel på facebook:

- Hornindal Rundt - Norway's toughest mountain race✔️ 89/100 og mitt tøffeste maraton og løp så langt😉 Her måtte det jobbes i terreng, myr, stein, gjørme og ca 2700 hm hvor minst 7 fjell skulle bestiges⛰️ Tid: 10:38 - Ny PB på lengst brukt tid på maraton🤪 Både fysisk og mentalt svært krevende, men jeg stod i det, i møkkete sko 😉

Thouger than the rest👍
Men du verden for et nydelig vær og utsikt❤️⛰️🇧🇻
Tusen takk til Hornindal rundt for et flott arrangement og for å virkelig ha utfordret meg både fysisk og metalt🙏❤️🇧🇻⛰️ 
PS! I går tenkte jeg aldri mer, i dag tenker jeg; jeg bør vel ta 75km også🤪


10 maraton igjen før jubileumsløpet

Etter dette løpet har Isabel bare 10 maratonløp igjen før hun løper sin maraton nummer 100 i "Isabels Maraton nr 100" på Eidsvoll 14. oktober. I det løpet er det nå bare 20 ledige startplasser - altså 80 påmeldte.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.