28 deltakere på treningsturen i RPL-løypa 3. juni

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 4. Jun 2023

Vi hadde i år invitert til treningstur i RPL-løypa for annet år på rad, og deltakelsen doblet seg fra i fjor. Dermed måtte vi konvertere fra maxitaxi til buss - som fraktet 28 deltakere til start i strålende løpsvær (sol og litt under 20 varmegrader)

19 medlemmer og 9 gjester
Når det tidlig ble klart at vi ble for mange til å bruke minibuss eller maxitaxi, byttet vi bestillingen til stor buss - en prisforskjell på bare 3-400 kroner. Dermed kunne vi også invitere med oss gjester, og oppsummert endte vi med 19 medlemmer og 9 gjester på turen.

Vi ble fraktet av Vy


8 løp 50 km, resten løp 35 km
Litt under halvparten hadde planlagt å løpe hele løypa, men noen ombestemte seg underveis, slik at det til slutt var 8 løpere som løp 50 kilometer, mens resten løp 35-kilometeren, dvs uten Hakkimrunden.

27 løpere + fotografen på startstreken ved Brovoll skistue.

Fine forhold i løypa, nesten ikke snø
På forhånd var det knyttet spenning til snøforholdene, det er ikke mange uker siden det var veldig mye snø i deler av løypa. Det viste seg at varmen den siste tiden hadde smeltet tilnærmet all snø. De som løp 35 km så vel 10 kvadratmeter snø, og de som var på Hakkimrunden var innom noen flere snøflekker, men altså: Innen vi kommer til konkurransedagen for Romeriksåsen på langs er det ikke bare snøfritt, men også enda tørrere enn det var nå.

"Selvsagt" var det noen gjørmehull ennå, og litt vått i noen myrer, men egentlig overraskende tørt nå tre uker før konkurransen.  Ellers var det en del nye vindfall og noe buskas som bremset farten litt - men her kan det kanskje skje noe opprydding på blåløypene før løpet (?). Strekningen 2-14 km byr på de mest utfordrende partiene.

Fra løpets nest høyeste parti...

Stor spredning selv om det var treningstur
En ting som både forundret og skuffet undertegnede litt var at såpass mange av deltakerne ble løpende alene. Om de selv hadde løpt fra andre, eller andre hadde løpt fra de, vet jeg ikke. På en treningstur hadde jeg nok ventet at folk samlet seg litt mer - og målgangsrapporteringen viste at det tross alt var ganske tett mellom mange som kom enkeltvis eller to sammen til mål.

Dette er kanskje noe å tenke på- og prate om foran senere slike turer.

Nesten alene, men i et flott terrengparti.

Se flere bilder under deltakerlista (diverse fotografer)

De som var med på turen:

Tidene fra arrangørløpet legges inn i resultatlista til RPL50 dagen etter konkurransen.


EM-deltaker 2022 og VM-aktuelle 2023 (24H) Ranveig Hansen etter målgang 35 km, sammen med Marit Laulo.

Louise Skak og Ninette Banoun fornøyd etter sin 35-kilometers tur.

Uffda, Louise, dette så ikke bra ut.
Forøvrig var hun ikke alene om å snuble i løypa... slike er det gjerne i teknisk terreng.

Terje Rundhaugen, Hubert Jacobsen, Tom Johannessen og Anders Emil Krogstad løp sammen på 50-kilometeren.

Bente Haugen fra Gjerdrum løp alene hele veien, men fullførte 50 kilometer på fin tid selv med litt feilløping noen steder.

Disse gadd ikke være med!

Undertegnede og Lise Lysfjord Pettersen etter 15 km. Jeg var den eneste som feiget ut, og tok veiene videre og ble plukket opp av Veikko etter 27 km. Lise "bryter aldri" - og kom seg trygt i mål.

Kjetil Enstad og Ole Engen løp 35 km.

Siri Bergfald fokk en Stolpejakt-premie mot slutte av turen, som hun løp sammen med Kjetil Enstad.

Kjetil Enstad tar en slurk vann fra bekken.

Det var all snøen jeg så på første 15km.

Store deler av løypa går gjennom ulike naturreservat, som betyr at det er  litt ekstra restriksjoner på rydding av vindfall mv...

Det er kanskje ingen andre som har telt, men deltakerne passerer hele 27 vann og tjern i RPL50-løypa, i tillegg til at de delvis følger og krysser Gjermåa mange steder på siste tredel.

Her kunne vi krysse tørt... men noen steder var det bedre mulighet til å bli blaut på bena.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.