Line Caliskaner vant Thames Path100 etter imponerende løping

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 8. Mai 2023

Line Caliskaner løp inn til klar seier i kvinneklassen i årets Thames Path 100 mellom Oxford og London. Vinnertiden ble 17:02:08, bare 45 minutter fra den 7 år gamle løyperekorden - til tross for et ikke helt perfekt løp for vår superutholdende løper. Se Lines løpsrapport lenger ned. (Arrangørfoto)

I tillegg til at hun vant kvinneklassen (en time foran nr 2) kom hun på 8. plass overall i et felt med totalt 339 løpere! Arrangørens RaceReport viser at bare 61% av de startende kom til mål. 

Resultater

Løpets hjemmeside


Line er ikke den som rager høyest på startstreken, tvert i mot. Men det er ikke høyden som bestemmer farten! (Arrangørfoto)


Arrangørens Race Report:

THAMES PATH 100 2023 RACE REPORT

Saturday 6th May 2023, a day that will be remembered by some as the Coronation day of King Charles III but to everyone out on the Thames this weekend, far more importantly, as the twelfth edition of the Thames Path 100. 

339 runners, a record field, showed up a to an overcast Richmond Old Town Hall and set off on their journey to Oxford University 100 miles away, into a light drizzle that rapidly became steady rain which would persist until well into the evening. That didn't affect things early on as the pace was typically very fast indeed from front to back over the early miles, with much of the initial section paved or all terrain path. But later on the course begins to enter flood plain, meadows and single track trail which became heavier and heavier going with the mud truly epic in one or two places by the end.

That hit our overall finish rate in an incredible way. It took an amazing 5 hours and 36 minutes for a single runner to drop out of the race and a scant 15 runners stopped before the half way point in Henley. After that, however, we lost a further 117 runners between mile 51 and mile 89 on course - leaving an overall finish total of 207 hardy souls or just 61% of the starting field.

Starten har gått, Line fant rett posisjon med det samme, foran de aller fleste andre. (Arrangørfoto)


Lines Race Report:

Helgens løpetur: Thames Path  100 miles


Endelig var det min tur til å delta på Thames Path 100 miles (161k). Et ultraløp arrangert av Centurion Running. De har lang erfaring med slike løp og gjør alt de kan for å få til et proft arrangement.

På start møtte jeg 2 andre nordmenn som skulle delta: Svein Tore og Joachim. Joachim trakk seg litt bak i startfeltet, mens Svein Tore og jeg ble stående i første linje.

I forkant av løpet var jeg veldig usikker på skovalg, men etter å ha rådført meg med andre som har løpt dette løpet endte jeg med å starte med karbonsko (Xtep Pro 3.0) og det var jeg veldig glad for. Det er ingen tvil om at man får mye «gratis» med gode og responsive sko. Det bar ut fra start i god fart. Det var noen partier på første halvdel som var våte og litt gjørmete, men kun et par ganger jeg måtte bremse ned for å komme velberget over.

Etter 51 miles kom jeg til første dropbag og her hadde jeg terrengsko (Topo Ultraventure2) liggende. Det gjør noe med farten når man ikke lenger kan flyte på karbon og i stedet «flyter» på til dels gjørmete underlag. Det tok ca. 10 min etter skobytte til jeg igjen var gjennomvåt på bena. Lett regnvær de første 10-12 timene ga heller ikke partiene med gress mye respons i frasparket.


Jeg lå som første kvinne under hele løpet og på CP10 (ca 125k) fikk jeg beskjed om at hun som lå som nr 2 var 3 miles bak. Noe som er en ganske god margin, men jeg følte meg likevel jaget. Jeg visste ingenting om hvordan hennes fart hadde utviklet seg i forhold til min. Var dette en erfaren terrengløper som klarte å holde en mye større fart enn meg på glatt og tungt underlag? Ikke gjorde det saken bedre når jeg like etter dette rotet meg bort.


Plutselig befant jeg meg på en vei med mye trafikk og jeg forsto etter hvert at løypa ikke gikk her. Forsøkte å hente frem kartet på klokka, men hverken jeg eller klokka var lenger til å stole på. Noe kart fikk jeg ikke å få opp. (Var nok heller et slitent hode som hadde problem og ikke klokka.)

Desperat tok jeg en nødtelefon til Sondre som via trackeren fikk guidet meg inn på riktig spor. TAKK!!! Jeg var redd for at seieren skulle ryke pga at jeg ikke hadde vært oppmerksom nok på merkingen. På siste CP, litt over 7 k før mål tok jeg meg tid til å sjekke hvor langt bak hun lå og så at hun lå nesten 3 miles bak og regnet ut at hun ikke ville klare å ta meg igjen uansett hvor god hun var så lenge jeg bare fortsatte.

Og det holdt hele veien til mål. Jeg var 45 min før nr 2 i mål. Etter målgang fikk jeg beskjed om at det hadde vært noe med merkingen på et punkt i løpet som førte til at jeg og noen andre hadde løpt 1 mile ekstra og ble derfor godskrevet med 15 min. Resultatlista viser dermed en sluttid på 17:02:08, 1 time før nr 2. (Men 1 time bak løyperekorden. Jeg må da kunne bedre enn dette…..) I tillegg til 1 mile feilløping jeg kun kan skylde meg selv for, ble helgens løpetur 102 miles og totaltid på bena 17:17:08.

Line med gedigen premie... (Arrangørfoto)


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.