Kristoffer Stensrud med solid løp i MIUT115 (7100 hm)

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 25. Apr 2023

Kristoffer Stensrud vartet opp med solid løping i MIUT115 sist helg. Det er en knallhard løype i spektakulære omgivelser på Madeira. Kristoffer løp inn til 243. plass på 23:22:12.

890 løpere startet og 652 fullførte.

En som ikke fullførte var vår Madeiraspesialist Arild Bjarkø, som måtte stå av litt før halvveis. Da var han på 338. plass og ledet aldersklassen M65.

På bildet ovenfor ser vi Arild og Kristoffer på start. (Arrangørfoto)

Løpets hjemmeside

Alle resultater 115 km


Kristoffer har lagt ut denne løpsrapporten:

Race report og noen bilder fra «MIUT 2023»
Madeira Island Ultra Trail, MIUT, ble arrangert for 14. gang denne helgen. 3000 løpere fra 57 forskellige land var på plass, 5 forskjellige race fra 115 km til 17 km. I fjor løp jeg 85 km løpet her og hadde en meget god opplevelse. I år hadde jeg plass på den legendariske hoveddistansen på 115 km og over 7000 høydemeter. Etter en skikkelig lei DNF på «Transgrancanaria» i februar må jeg innrømme at la betydelig press på meg selv for å mestre dette racet. 


Starten gikk fredag kveld ved midnatt fra Porto Moniz i nordvest. Ca. 1000 løpere startet. Gjennom natten var det opp og ned til fjellet to ganger. Stjerneklart og magisk stemning. Skikkelig kaldt i fjellet, men heldigvis vindstille. Mildt og fuktig i lavlandet. På morgenkvisten kom jeg til checkpoint Encumeada. Fikk i meg et fullt måltid, gjorde underverker. Var så klar for neste etappe på 15 km til Curral das Freiras hvor jeg fikk tilgang til drop-bag, fikk skiftet og spist litt mer. Så ventet den nådeløse stigningen mot Pico Ruivo og Areiro, tilsammen 2000 høydemeter over ca. 15 km.

Kristoffer i fantastisk Madeiralandskap. (Arrangørfoto)

Møtte litt hammeren etter denne klatringen, var mye i kjelleren siste 40 km. Kom meg etterhvert ned til siste checkpoint ved Porto da Cruz ved 100 km. Masse folk ute og heiet på lørdagskvelden, masse positiv energi i gatene. Dette gjorde godt etter svært tung nedstigning fra fjellet, lårene ganske mørbanket nå. Siste etappe til mål i Machico føltes som en evighet. Veldig glad og lettet da jeg krysset mållinjen 23 t og 22 min etter start i Porto Moniz. 

Mål!! (Arrangørfoto)

MIUT115k er et eventyrlig men nådeløst race. Mektig natur. Bratte fjell. Et eventyr på alle måter. Jeg kommer tilbake.

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.