Morten, Asgeir og Lars fullførte Kullamannen by UTMB 100 miles

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 10. Nov 2022

Morten Klepp Fundingsrud var raskest av våre tre deltakere i årets utgave av Kullamannen by UTMB, det eneste nordiske løpet i UTMB-familien. Det var 444 løpere på start og 259 fullførende på 100 miles.

Asgeir P Hjorthaug fullførte Kullamannen for 3. gang, Lars W Møller for andre gang, og Morten debuterte.

Bildet: Arrangørfoto fra starten.

Løpets hjemmeside

Alle resultater

Høydepunkter fra Kullamannen by UTMB:


Morten var nok mer opptatt av konas innsats enn sitt eget løp, men han løp altså inn til en flott 65. plass på 23:44:26. Morten skriver:

- Så skulle man ta en tur til Sverige å løpe litt igjen. Denne gangen ble ikke kona bare med som crew, men skulle debutere på ultradistanse 50 km. Alltid litt blandet følelse å ha henne med da det fort kan bli real tjeideng. Men vi skulle løpe forskjellige distanser, sa da var greit😃  100 miles er en lang løpetur og det ble det denne gangen også, men Ketil Augustson og Cato Pettersen sørget for godt selskap mye av veien. Kullamannen by UTMB leverte i ekte UTMB stil denne gangen, og Jannicke Klepp Fundingsrud leverte som alltid og tok en imponerende 8 plass💪

Morten sammen med kona Jannicke + nn


Asgeir og Lars løp sammen inn til 255. plass på 31:17:46.

Asgeir skriver:

- Kullamannen 100 miles fullført for tredje gang og gullringen mottatt 🤘🏻😎🤘🏻

Grunnet Long Covid ble dette årets første løp for min del, og merket tidlig at kroppen ikke var så godt forberedt som den burde ha vært. Men, hodet og hjertet husker, at når alt føles tomt og det gjør vondt i hele kroppen, så betyr ikke det nødvendigvis at det er slutt. 

Kullamannen og ultraløp for meg handler om:
- et ben foran det andre
- ferdes i magisk landskap og natur
- fellesskapet med medløpere som hjelper og heier på hverandre
- lete i dypet av sjel og kropp for å se hva som bor der

Takk til alle som har heiet og sendt meg meldinger i forkant, underveis og etterkant 🙏🏼❤️ Takk til Niclas Gällentoft for at du er du, selve årsaken til at jeg begir meg ut på dette løpet år etter år ❤️🙏🏼Takk Lars for følget og samarbeidet, definitivt en nøkkelfaktor for suksess denne gangen 😊🙏🏼Takk til KULLAMANNEN BY UTMB® for nok et supert arrangement 🙏🏼

Asgeir er han med mest hår av disse to !


Lars skriver:

- Kullamannen UTMB 100 miles (163 km) gjennomført - på en skikkelig tung dag (31t). Men fullført er fullført - i godt samarbeid med Asgeir P L Hjorthaug. To ringer er høstet. Neste blir gull. Dette var min tredje 100 miler i år, så er nok klokt å stoppe der...vi får se 😉

For en opplevelse dette var. 444 løpere la ut fra start (42% kom dessverre aldri til mål) fredags kveld - til kjente hymner. Spenning og frykt lå i lufta. Nervøse blikk blir utvekslet. Man leter allerede fra start etter tegn på om kroppen er på lag. Hva med hamstringen som har skapt litt problemer siste tiden. Vil den skape utfordringer? Starter man for raskt/for sakte for  å rekke tidsfristene underveis. Huske på å få i seg næring. Ikke tenke for mye på hvor langt det egentlig er. Så fokusere på det korte perspektivet. Neste drikkestasjon. Høre en podcast. 

Naturopplevelsene. Suset fra havet langs kyststien. Fullmåne på himmelen. Fyrlykta i mørket. Stier fulle av løv. Bratte bakker som krever klatring i tau mens steiner kommer susende ned fjellsiden. Glatte steiner og solskinn. 

Den gode samtalen. På stien er alle venner. Man hjelper hverandre. Plutselig husker man ikke hva den forrige setningen inneholdt. Og man diskuterer hallusinasjonene i mørket. Sine innerste tanker blir delt med sidemannen. 

Euforien. Når man er utslitt allerede etter 30 km, så er det en enorm mestringsfølelse da man klarer å lure hodet i ytterligere 133 km. Distansen er ikke viktig. Men det å våge seg inn i det ukjente, gjennom de ulike lagene av usikkerhet, frykt og smerte. 

Det merkelige er at man allerede dagen derpå gleder seg til neste gang. Det må være kombinasjonen av kameratskap, naturopplevelse og mestring - og litt hukommelsestap.

Lars i løypa. (Foto: Asgeir)


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.