John F Jahre på 40 timers tur i Sandnes ultratrail 100miles høstspesial!

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 10. Nov 2022

Det er ikke så vanlig at vi skriver om treningsturer på klubbsiden, men John F Jahres 100-miler sammen med gode venner 4. november fortjener jo omtale. John har dessuten dokumentert turen grundig på facebook.

Johns fb-side kan du se mange videosnutter fra den tøffe turen!

Flere treningsstunt: 8. oktober løp John Soria Moria til Noresubnd 107 km

Sandnes ultratrail 100miles høstspesial!

- Når Svalandsgubben x 8-10 runder og Bislett 24t måtte vike for sånne ting som familie og barnedåp, kom frykten for at det ikke skulle bli en siste 100miles i 2022. Så kom tanken om å løpe SUT 100 en gang til i år! 

2 uker før sendte jeg ut en forespørsel om noen ville "slenge" seg med?  Jo da, flere syntes dette hørtes ut som en fristende tur. Lene Simonsen Amdal ville til og med sørge for mat og drikke til oss underveis. 

Vi ble 6 stk som startet 4 nov og værgudene hadde bestemt at siden SUT ble gjennomført med sol og varme i vår, skulle det denne gangen bli noe annet. Yr.no meldte 65mm regn, flom og jordras. Kan ikke bli bedre si👍

Sandnes Ultratrail har flere distanser og noen tenker muligens at der er det sikkert flatt og en tur på 160 km byr vel ikke på stort av høydemeter? 9000 er svaret i nokså krevende terreng.

Det var altså så vått og gjørmete at til og med de lokale kunne innrømme at dette var i overkant. Spørsmålet om det var mulig å gjennomføre under sånne forhold kom opp. Det var sleipt og vått alle plasser. Vi falt, knakk staver og fikk klærne revet opp på kvister og piggtråd.

Det regnet og blåste uten stopp første 16t. Klærne vi hadde var ok, men ikke laget for ustoppelig regn. Så på matstasjon 2 var alle gjennomvåte og kalde. Har skiftet alle til tykkere klær. Jeg brukte norrøna falketind bukse og jakke med super under. Dette holdt meg tørr og varm resten av turen🙂

Etterhvert som klokka viste flere kilometer unnagjort, ble mannskapet stadig mindre. Til slutt var det bare Trond Vidar Berge og meg som var igjen. Vi skulle klare det💪😊

Ble vi sultne under løpet? Nei, det rakk vi aldri.  Lene sørget for mat og drikke på 11 plasser. Og her snakker vi ikke enkel servering. Hjemmelaget lapskaus, pølser, brødskiver, nudler, pizza, buljong,  kaffe, kakao, cola, fanta, sjokolade,  ostepop, osv. Denne turen hadde ikke gått uten deg. Tusen takk❤️ 

Etter 40t og 33min kom vi i mål og hadde klart hele turen. Løypa ble fulgt, bortsett fra 2 plasser hvor vannet var for dypt. For en fantastisk følelse å klare denne under disse forholdene. En stor takk til flere folk i Dale fjelløpere som stilte opp. Bent Halling og ikke minst Jim Amdal.  Tusen takk alle som var med. Og takk til dere som fulgte oss på insta og fb. 

Og du?
Meld deg på Sandnes Ultratrail 2023 om du vil oppleve denne stemningen og lapskausen til Lene. 


Johns fb-side kan du se mange videosnutter fra den tøffe turen!

Flere treningsstunt: 8. oktober løp John Soria Moria til Noresubnd 107 km


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.