Øyunn og Leif varmet opp til Megarace med å fullføre Rondane 100 miles

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 18. Aug 2022

Når man trener til et 1001 km langt løp oppleves 100 miles som et svært kort løp, men det er det jo ikke for alle andre enn Øyunn Bygstad og Leif Abrahamsen. 

Faktum er at nesten halvparten av de startende (30 av 56) måtte bokføre DNF i Rondane 100XL på 162 km.

Øyunn ble nummer 3 (10 startende) i kvinneklassen og Leif nummer 23 av herrene (46 startende) på en tid litt over 34 timer+. 

Våre to andre deltakere, Halvor Steinsholt på 100 miles og Marianne Nesje på 100 km endte opp med DNF.

Kondis.no: Tom Erik Halvorsen rekordrask i Rondane 100

Alle resultater

Løpets hjemmeside

Facebook

Megarace 11.-23- septemberØyunn la ut dette på facebook etter løpet:
- Rondane 100-miles er et mektig og nydelig løp.
I år kjørte jeg 100% mindfulness:
Ingen insta, ingen bilder eller updates. Naturen på Rondane rettferdiggjøres ikke hvis det blir gjenfortalt via mitt dårlige mobilkamera uansett. Det var godt å løpe her og nå i denne bobla forbi Rondeslottet og alle de andre majestetiske toppene.
Jeg tenkte at det er et stort privilegium å ha fysisk mulighet til å oppleve dette i 34 timer. (Og i svært få mørke perioder var det en forbannelse å oppleve dette i 34 timer)

Summa summarum vedrørende løpet: 
Jeg og Leif Abrahamsen fikk stort utbytte av denne "treningsturen" fram mot Megarace på hver vår måte. Utstyret jeg forsøkte funket som fjell.
Sekken fra @theendlesstrail skal brukes i Tyskland! Enkeltmannspakke og førstehjelp fikk jeg virkelig bruk for. 2 GODE hodelykter fikk jeg også bruk for.
Hans Kristian Smedsrød  poengterte i podcasten @neda_podcast hvor viktig det var at ekstralykten i sekken ikke bør være en mikkemuslykt med få lumen, og det er et råd som er viktig at alle får med seg i slike landskap. (Jeg har alltid to gode lykter, men tenkte med grøss på hva jeg skulle gjort hvis jeg ikke hadde det da hovedlykta ble ødelagt i det mest tekniske partiet)
Takk @rondane100 for suveren oppfølging. Dere sto utrettelig på for oss.Leif på facebook:
- Rondane 100 miles stilte med en fantastisk ramme rundt løpet. For min egen del så gikk de først 2/3 av løpet greit, pusten holdt greit så lenge jeg ikke pushet for hardt. Men i 1000hm bakkene ut fra CP 3 tok jeg nok i litt hardt for brystet tettet seg og jeg begynte å hoste, hosteanfallene medførte brekninger som videreførte seg i at jeg kastet opp alt jeg puttet i meg så da ble det 10-12 timer rusling til mål, uten næring eller tilstrekkelig surstoff.
Fin mental trening, men får håpe jeg slipper det i Megarace. Men jeg kom I mål og hadde en fin første 2/3 av løpet.


Fantastisk natur. (Foto: Leif Abrahamsen)


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.