Ninette klarte tidsfristen i varmere enn varm Western States (WSER) 100 miles

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 28. Jun 2022

Fire minutter og 29 sekunder før fristen på 30 timer løp Ninette Banoun i mål på Western States Endurance Run (100 miles). Hun er en ekte finisher i det kanskje mest berømte av alle ultraløp. Og det var et av de varmeste WSER noensinne.

På bildet ser vi Ninette sammen med mannen Torgeir (tror vi) fem minutter etter at hun nådde noe som lenge har vært et stort mål. I WSER er kravet til beltespenna, beviset på fullført løp, det samme enten du er en mann på 25 år eller en kvinne på 57 år.... så dette er enormt imponerende av Ninette.

Se også kondis.no:
Ninette Banoun fullførte Western States 100 miles med 5 minutters margin

Henning Lauridsen måtte bryte:
Selv måtte jeg dessverre kaste inn håndkleet på Western States Endurance Run tidlig i løpet pga høy koronapuls. Desto mer gledelig var det at Ninette Banoun klarte å fullføre på flott vis i heten i California og sørget for at det ble norsk beltespenne i år. Hurra for Ninette

Den berømte beltespenna er sikret med "minsta möjliga marginal"!

Ninette skriver på facebook:
Takk for alle hyggelig meldinger i forbindelse med løpet. Jeg skal lese alle. 
Det ble en rimelig heftig avslutning for å komme i mål. De siste 4-5 km fra «no hands bridge» kom en av arrangørene og løp ved siden av meg. Pushet  på meg - her må det løpes på, pisket meg opp bakker - you need to run here, jeg var dypt inn i pain cave. Jeg tok ut alle krefter jeg ikke visste jeg kunne ha igjen på slutten av et ultraløp. Kan garantert si at uten den pushingen på slutten så hadde det blitt en DNF. Av ultralegender fikk jeg lykkeønsker fra Scott Jurek ca 20 km fra sjekkpunkt  før mål, med beskjed om at - you can do it, but it will be a close call. Veldig spesielt for meg iom boken hans Eat  and run, om hans ultraløp karriere, og spesielt kapittelet om Western States er litt av grunnen til min fascinasjon av dette løpet.  Ellers slet jeg som vanlig med å ta til meg næring grunnet varmen på lørdagen - alt kom opp. Slet således med elekrolyttmangel med dertil muskelkrampe fra lysk til under foten. Så først etter mørkets frembrudd og veldig rolig løping fikk jeg i meg næring som jeg levde på på søndagen også.  Jeg er utrolig glad for at jeg kom meg i mål. WSER er et flott og historisk løp og en once in a lifetime experience!


Tidligere under løpet la mannen Torgeir ut denne meldingen:
Det begynner nå å mørkne her i Auburn.  Det har vært en trykkende varm dag med over 40 grader. Ninette Banoun har snart løpt 60 av sine 100 miles. Hun ligger godt an til å klare seg innen fristen. Dette har vært den varmeste løpsdagen noensinne her, fortsatt er det snø på noen av toppene.

x

x


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.