Ruth Vingerhagen løp inn til 3. plass i XREID Ryfylke, John F Jahre 10 i herreklassen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 27. Jun 2022

Fire løpere fra klubben startet i årets XREID som gikk i Ryfylke i et utfordrende terreng med 7700 høydemeter på 125 kilometer. Ruth Vingerhagen løp inn til 3. plass i kvinneklassen med tiden 30:39:10 mens John F Jahre ble 10 i herreklassen med 28:06:42. (Foto: Sebastai Mamaj)

Morten Fundingsrud (bildet) ble nr 22 med 32:42:43, mens Alexander Aurdahl måtte bokføre DNF.

Vi fant ikke noe bilde av Ruth...

Totalt var det 79 startende og 50 som fullførte.

Alle resultater


John skriver på facebook:
Måtte jo være med på dette, først og fremst var startlisten fylt opp med kjente og løpet går i flotte Ryfylke. Jeg kan vel si at det var her Ultra J ble født,  Lysefjorden inn i 2018 var starten på ultralivet. Værmeldingen var vekslende i dagene før og fasit ble sol, regn, vind og torden. 

125km og 7000 høydemeter i terreng. 
Start Årdal og målgang i Tau. 
Vi kan oppsummere enkelt og si varmt, bratt, krevende og fantastisk.
Det var magisk å komme inn på CP1 og 2. Det som muligens var den største gleden var frivillige som hadde laget ekstra matstasjoner, tusen takk for cola, smågodt og grillpølse. 
Det var en fantastisk opplevelse og en stor glede å passere målstreken etter 28 timer. Det ble 12 plass av ca 90 startende. 
Takk til alle som var med under Xreid og hjalp oss løpere til å komme oss gjennom. Spesielt takk til Jim Amdal  og Lene Simonsen Amdal som var overalt under løpet, tror jeg kan si fra alle løpere at vi elsker det.
Har er film jeg tok: https://youtu.be/oz0rh0T5zZw

John med flott utsikt fra Ryfylkeheiene. (Foto: Joakim Dokka)


Morten skriver på facebook:

Denne gangen hadde Xreid flyttet seg til Ryfylke. For en fantastisk natur vi fikk oppleve på de 125 km, 7000 høydemeter og snaue 33 timene vi var ute på tur. Dagen derpå glemmer man fort all myr, gjengrodde stier, næringstrøbbel og en svært krevende varme. Takk til Cato Pettersen og Gro Siljan Hjukse for svært godt selskap siste halvdel. 
For en detaljert beskrivelse av turen kan man lese bloggen til Gro: https://grosiljanhjukse.wordpress.com/.../xreid-2022.../


 På bildet ser vi Morten til høyre, sammen med Cato Pettersen og Gro Siljan Hjukse.


125 km og 7500 høydemeter!


Fra pressemeldingen som XREID sendte ut:

En skikkelig utfordring på årets varmeste dag. Ryfylke visste seg fra sin beste side!
Salomon Xreid Ryfylke fra Årdal til Tau, en skikkelig tøft ultraterreng-utfordring på 127km og drøye 7000 høydemeter et «steinkast» unna Stavanger by.  

Salomon Xreid ultramaraton arrangeres av Xreid Norway og årets utgave er den niende i løpets historie og er med dette den nest siste utgaven. Det unike med løpet er at det flyttes rundt i Norge og byr deltakerne på nye storslåtte naturopplevelser hvert år.

Årets Xreid arrangeres i Ryfylke med start i Årdal og målgang i Tau. Gjennom 127km og drøye 7000 høydemeter fikk de 100 deltakerne bryne seg på mange topper, daler, stier og utfordrende terreng. Det var mange høydepunkter underveis, men den mest kjente var være et besøk på Prekestolen. Dette besøket kommer etter nesten to gjennomførte maraton, altså drøye 80km. 

Løpet hadde to sjekkpunkter underveis hvor Xreid stiller med mat og drikke. Fra starten tok deltakerne seg frem over fjell og daler, blant annet Trodal-Tysdal, frem mot sjekkpunkt 1 utfartsparkeringen på Nes etter ca 40km.  Terrenget er kupert og preget av mange høyder, daler og fjellterreng.   Mellom sjekkpunkt 1 og 2 som var på Prekestolshytta (etter ca 82km) løp deltakerne mot og langs Lysefjorden, før berømte prekestolen skulle til pers. Totalt var årets rute er omtrent 3 fulldistanse maraton med tøff stigning.

Første deltaker i mål var velmeritterte Tom Erik Halvorsen som «bare» brukte 20:39:52 på å komme igjennom løypen. Med hytte i Årdal og base i Stavanger hadde den lokalkjente mannen en fordel ved å kjenne terrenget godt. Første kvinne i mål var Therese Årvik som kom i mål på 25:25:01, som også var sjette beste tid totalt. Beste laget ble far og sønn Bolsøy med tiden 25:13:12. Siste deltaker i mål brukte 38:38:32 og ble tatt imot som en helt kl 02:38 natt til søndag.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.