9 deltok på påsketreningstur 1 av 3 i SMVE-løypa, tur 2 av 3 skjærtorsdag

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 11. Apr 2022

Even Nedberg inviterer til gjennomløping av hele SMVE-løypa i påsken, fordelt på tre turer. Den første turen fant sted lørdag 9. april, 50 km fra Voksenkollen til Drammen.

9 stykker stilte til start. 6 løp til Drammen. Litt snø og is i løypa og mange høydemeter, men fint løpevær. En hyggelig tur!!... rapporterer Even.

Bildet: Håvard Huru Bergene, Even Nedberg, nn, Tom Sætereng, Graham Brownlie, Terje Rundhaugen, nn, Evgenij Rybak og Inga Rybak. (Bilde tilsendt fra Even)

Turen er i gang. (Foto: Tom Sætereng) 


Neste tur blir på skjærtorsdag, fra Drammen til Våle. Turen blir ca 58 km og det er stor sannsynlighet for løping på snø underveis. Det vil derfor gå rolig, men det blir tungt også. Kryssing av bekk skal vi nok også få til, så regn med å bli våt på beina.  Det er mulig å avslutte etter ca 33 og 45 km. Les mer på treningssiden på fb: Treningstur i SMVE-løypa på skjærtorsdag 


Håvard, Tom og Terje. (Foto: Tom Sætereng)

Tom Sætereng har sendt oss denne rapporten fra lørdagsturen:

Jeg endte opp i pulje med Håvard Huru Bergene og Terje Rundhaugen. Begge de to hadde gjort ettermiddagsavtaler som gjorde at vi måtte prøve å holde et jevnt tempo gjennom dagen, så vi seig litt ifra resten av gjengen opp bakkene mot Søndre Kolsåstopp hvor vi tok oss tid til en liten matstopp og lendeorientering over ruta videre. 

God utsikt. (Foto: Tom Sætereng) 

Turen gikk videre i pratetempo, noe som passet en ultranybegynner som meg veldig bra. Det er mye å lære og Håvard har løpt SMVE før. Her var det om å gjøre å ta til seg mest mulig læringspunkter før han avslutta turen ved Brattum litt før Lierskogen. Her svingte han vil venstre for å løpe tilbake til Asker, mens Terje og jeg fortsatte mot Drammen. 

Når vi kom til Lierskogen, så passerte vi en Kiwibutikk og der bar det inn. Potetgull med salt og godt påfyll av drikke hjalp oss videre. Begge hadde nok tatt litt lett på ernæringsplanen for denne dagen. 

Nå var det meste av motbakker unnagjort, men det lå fortsatt endel snø i Reistadmarka, så det var tungt nok likevel. Vi unngikk heldigvis selvskudd som visstnok var lagt ut ved ei lita hytte på pynten ut mot Drammen, og nå var det bare nedoverbakker og medvind igjen! 

Selvskudd utlagt. (Foto: Tom Sætereng)

Takk både til Even for meget godt initiativ til fellestrening, og til mine medløpere. Fin tur i trivelig lag, og en god start både på påska og Olavs påskeutfordring.  

God påske!

Tom


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.