Knut Kronstad fullførte verdens lengste skirenn for 5. gang (som første nordmann)

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 27. Mar 2022

Knut Kronstad fullførte denne helgen det 200 kilometer lange Nordenskiöldsloppet for femte gang, det har ingen nordmann klart før han, og det sikret han friplass i rennet resten av livet. Bildet videt Knut etter målgang i Jokkmokk.

Egentlig er løypa 220 kilometer lang, men fredagen før løpsstart måtte arrangøren korte inn løypa med 20 km pga værforholdene.

Løpets hjemmeside: www.nordenskioldsloppet.se

Det var imponerende 513 startende løpere og 441 som fullførte. Knut kom i mål på 26 timer 26 minutter og 19 sekunder!

Knut skriver på facebook:

Nordenskiöldsloppet 2022 i boks. 5 av 5 mulige fullført som eneste nordmann. Totalt er det ca 10 løpere som har fullført fem løp. Tøft denne gangen også med kraftig motvind med opptil 14 m/s. Fullstendig utslitt tok jeg en lang pause ved vending. Da jeg fortsatte hadde vinden løyet så det ble ingen medvind. Godt var nok det, for nå falt temperaturen. Fantastiske hjelpere på matstasjonene gjorde det mulig å fullføre. Det var bare å sette seg i varmeteltet, så kom de og spurte hva vi trengte. For interesserte åpner påmelding i juni. Etter 5 fullførte løp etter hverandre har jeg friplass resten av livet. Jeg blir nok påmeldt neste år også.

Arrangørbilde fra rennet

Arrangørbilde fra rennet

Arrangørbilde fra rennet


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.