Kristoffer Stensrud på 27. plass i Ultra-Trail Cape Town 65 km

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 9. Des 2021

Kristoffer Stensrud har for andre gang fullført 65-kilometersløypa med 3100 høydemeter i Ultra Trail Cape Town. Løpet ble arrangert lørdag 27. november. At reisen kolliderte med oppdagelsen av Omikron-viruset skapte trøbbel for hjemreisen, men selve løpet gikk veldig bra.

Kristoffer løp inn til en fin 27. plass med tiden 9:31:41, 12 plasser bedre enn kameraten Frank som han reiste med. 210 av 227 startende fullførte 65-kilometers-løypa.

RESULTATER
Løpets hjemmesideKristoffer har lagt ut reisebrevet nedenfor på facebooksiden sin:
Reisebrev fra Sør-Afrika for de som orker å lese 😅🇿🇦
«Ultra Trail Cape Town» denne lørdagen. 65 km og 3100 høydemeter. Løp dette racet i 2018 også, fikk da store problemer med oppkast og derav hydrerings- og ernæringsproblemer utover dagen. Håpet på en bedre opplevelse denne gangen!
Reiste ned til herlige Cape Town sammen med løpekompis Frank tirsdag denne uken. Vi er begge selvfølgelig fullvaksinerte og måtte i tillegg vise fersk negativ PCR-test på grensen. Reisen ned gikk veldig glatt. Vi ante fred og ingen fare da vi fredag plutselig over natten befant oss midt i episenteret for en ny corona-variant. All flytrafikk fra Sør-Afrika til UK og EU ble stoppet på dagen og vår flight hjem 29. nov ble avlyst. Vi har nå omsider fått ny billett hjem fredag denne uken og krysser fingrene for ikke mer trøbbel nå. Vi må testes før avreise her, i transitt, på OSL. Og det blir karantene. Vi må bare forholde oss til dette. Veldig leit dette særlig med tanke forpliktelser på jobb hjemme. Men dessverre ikke mye å få gjort med dette når vi er korona-fast her.

Så var det racet. Start lørdag morgen kl. 05:00, litt før soloppgang. Dårlig med søvn, mange bekymringer rundt avlyst flight hjem og stor usikkerhet når flyvninger til Europa ville gjenopptas. Første 20 km relativt lettløpt, grei temperatur. Så nådeløs klatreetappe opp Platteklipp Gorge til Table Mountain på over 1000 moh på det høyeste. Sterk vind, tåke, regn på toppen. Surt og kaldt. Glatte steiner. Nesten norsk terreng!

Etter 35 km gikk det nedover mot Contantia Nek. Vi kom i lesiden av Table Mountain og solen tittet frem. Vi løp gjennom flotte vingårder og det ble riktig varmt. Siste checkpoint på universitetsområdet etter 55 km. Fylte flaskene med Powerade og isbiter. Ca. 500 høydemeter rundt foten av Devils Peak gjensto. Sterk sidevind på toppen, ble nesten blåst av stien. I mål etter 9 timer og 31 min. 27. plass overall av ca. 300 løpere. Nr. 4 av 58 i klassen «Menn 40-50 år». Meget godt fornøyd med gjennomføring og plassering denne gangen! 

Så sitter vi her korona-faste og håper på hjemreise til helgen. Bildene viser at det det ikke bare er død og fordervelse her nede som man får inntrykk av i norske nettaviser. Samfunnet her nede er nå kontrollert åpnet, men fortsatt smittevern med munnbind og social distancing. Har inntrykk av at folk etterlever tiltakene, det siste de ønsker er ny nedstegning. De har vært gjennom en blytung pandemi med skikkelig lockdown i lange perioder. Sør-Afrika åpnet endelig grensen for reisende 1. oktober og hadde store forventninger til sommersesongen som de nå går inn i. Å bli rødlistet over natten i UK, US og EU er naturligvis en stor strek i regningen og mange her har sterke meninger og følelser om nettopp dette. Vi er svært godt mottatt i Cape Town og føler virkelig med dem i denne vanskelige situasjonen. Men gleder oss nå til å komme hjem igjen! 🇿🇦🇳🇴❤️
📷: Sportograf (og andre)


_____________________________________________________________________________________

Noen dager senere:
Det ble et ufrivillig forlenget opphold i Kappstaden, men vi har ikke akkurat lidd noen nød.. I dag har vi testet negativt på covid, og flyr hjemover i natt. Så blir det fullt koronasirkus og karantene når vi kommer hjem, men det skal bli godt å komme hjem nå! Anbefaler Cape Town på det varmeste til dere alle når det igjen er tilrådelig å reise hit!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.