Charlotte Rubberdt eneste kvinne som fullførte tøft Moon Valley Run 17 Lakes

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 23. Aug 2021

Charlotte Rubberdt var en av to kvinner som våget seg på langløypa "17 Lakes" i Måndalen, men hun var den eneste som fullførte - etter nesten 16 timer i det rufsete været, en imponerende prestasjon. (Bildet: Charlotte med medalje og seierssjekk på 10 000 kroner! Foto: Anders Schmelck)

Moon Valley Run Festival (Måndalen ved Åndalsnes) kan skilte med en skikkelig tøft fjelløp "17 Lakes" med 4800 høydemeter på 57 kilometer. Løypelegger er Kilian Jornet som bor i Måndalen, da forstår vi at det ikke blir spesielt lett....


Charlotte har sendt oss denne rapporten:

Jeg deltok i Moonvalley Run Festival 17 lakes på lørdag som var, 14 aug. Altså samme dag som Rondane 100/50 miles, under tilsvarende forhold som de hadde vil jeg tro. Det regnet i bøtter og spann uavbrutt, og de alpine fjelltoppene som skulle forseres var godt gjemt i tåke og skydekke. Vi var bare to damer som stilte til start, ei fra Australia og meg selv, og jeg var til slutt den eneste damen som greide å stå løpet ut, ergo ble jeg altså vinner.

Det endte med 57 km og 4800 hm i alpint umerket terreng. Det var en tøff utfordring under slike forhold i et krevende og høyst teknisk terreng, men dette var skikkelig gøy og jeg trivdes i grunnen med forholdene og hadde full kontroll og jevn fart. Og kanskje det morsomste - jeg hadde satt meg som mål og henge med en gruppe menn og bite meg fast også i de bratteste bakkene opp fjella. Og det klarte jeg! Fra CP1 og helt til slutt holdt jeg tritt, men siste par km satte konkurranseinnstinktene inn og det ble sluttspurt på vei siste bit. Da måtte jeg seg meg slått på målstreken av to av dem:)

Dette løpet er i skikkelig Kilian Jornets ånd, og han er ambassdør for løpet. Han har ikke overraskende løyperekorden i løpet, men i år deltok han i barneløpet med sin datter. Emilie Forsberg deltok i den kortere distansen, 7 lakes. Et veldig spennende løp, hvor hele bygda stiller opp og hjelper til og heier. Den lengste distansen, 17 lakes, krever at du kanskje er i over snittet god form, men også at du kan å ferdes i teknisk terreng og rett slett kan å navigere og være beredt på skikkelig nordvestlandsklima (skifter raskt) og har vært ute en vinternatt før. Et eventyrløp!

Neste løp er Molde 7 topper Ultra den 11. sept.

Charlotte i fjellet i hæla på gutta. (Foto: Anders Schmelck) 

Løpets hjemmeside

Resultater på Instagramsiden

Facebook (bilder og video)


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.