Petter Vabog fikk med seg 24 andre på testløping av SMVE 50 miles!

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 22. Apr 2021

Natt til lørdag 17. april ble det arrangert en sprek treningstur i 50-milesløypa til SMVE. Det er åpenbart at mange er ivrige på å komme i gang med sesongen, og det var imponerende deltakelse på den ultralange treningsturen.  Petter Vabog (bildet) hadde håp om å få med et par medløpere, han fikk 24!

Even Nedberg var en av de som deltok, og nedenfor har han oppsummert opplevelsen:


Testløping av SMVE 50 Miles i baktroppstempo natt til 17. april?

Sånn lød innledningen av Petter Vabog sitt innlegg der han inviterte til tur. «Hvis det ikke er noen som har lyst til å tilbringe natten sammen med meg, så starter jeg på morgenkvisten på lørdag», fortsatte han.

Det var jo en grei tanke, for man vet aldri om noen kan tenke seg å løpe 80 km midt på natta. Lite visste han om at hele 25 løpere skulle møte opp ved Franzefoss Pukk på Hanekleiva for å løpe med ham – med smittevern ivaretatt.

Petter ordnet etter hvert med arrangement på Facebook og det ble gitt hyppige oppdateringer på forholdene i løypa. I tillegg ble alle deltagere kontaktet for å oppgi telefonnummer til smittevernslister, her skulle det ikke mangle på noe!

Den siste uke og fremover mot fredagen fikk vi alle påminnelser av Petter om å laste ned oppdatert gps-spor til klokkene våre og han informerte om butikker vi passerte og åpningstider, samt pakkelister og formaninger om hva vi måtte ha med oss. Ikke nok med det, han og kona Åse ordnet med boller, kaffe og vann på tre steder i løypa (godt hjulpet av Arne Nåtedal og Caspar Rieber-Mohn). Alt lå til rette for en flott tur i løypa!

For undertegnedes del var det klart at dette skulle bli en real utfordring. Jeg er i utgangspunktet ikke noen terrengløper, men siden «noen» har meldt meg på SMVE så må jeg trene litt på det også. Av en eller annen grunn havnet jeg i en gruppe som satte et kraftig tempo oppover Hvittingen. Jeg pustet og peset i bakkene og slet med å holde følge. Men jeg holdt halen på gruppa for å unngå å have alene allerede etter noen kilometer. Heldigvis ble det mer løpbart etter ca 11 km, men da var gruppa splittet veldig opp også. Jeg ble løpende med John F. Jahre fra 30 km og ut til Verden Ende. Det var en god støtte å ha noen å løpe sammen med.

Når sola dukket opp ble det klart at vi kom til å få en strålende dag i løypa og det var bare å glede seg over gode kilometer i ei flott løype!

Petter skal ha en stor takk for at han inviterte og ikke minst for all organiseringen. Å stå ved start ga litt følelsen av at det var konkurranse igjen selv om det meste ennå er avlyst. Det er helt strålende at det inviteres til turer på denne måten og vi håper vi kan få til flere treningsturer med folk i og utenfor klubben.

Dette sier Line Sevilhaug Caliskaner etter turen:

Testløp #SMVE - kl 23:59 fredag kveld møttes en gjeng glade ultraløpere på et grustak i Hanekleiva for å teste løypa til SMVE 50 miles. På med hodelykt og inn i skogen det bar. Et par hundre meter etter start ville ikke hodelykten mer 😱 Å ikke løpe videre var ikke oppe til vurdering. Jeg ble løpende sammen med @catherlor @run_fredrik_run , Felicia og Trine. Fikk løpe på deres lys. Ikke lenge etter kuttet også hodelykten til Fredrik. Vi introduserte nytt ultrautstyr: mobillykten. Ikke noe vi vil anbefale videre i ultramiljøet. Vi kom oss gjennom natten og ingenting er som når det begynner å lysne og solen står opp. Fra Tønsberg ble jeg fortsettende alene for å nå målet Verdens Ende. Ankom Vrengen bru og der ventet Åse med kaffe og boller 😍. Klokka som skulle ha en batteritid på inntil 24 timer bestemte seg for at det var nok etter 10,5. Godt jeg oppdaget dette nå og ikke under løpet i mai. Garmin kundeservice next... Glad og fornøyd ankom jeg Verdens Ende kl 13:00. Turen ble totalt på 87 km.  Når man snakker seg bort og har fint driv, pluss roter litt med GPS er det fort gjort at turen blir noen km lenger enn planlagt. Når turen går hele veien fra Oslo under #SMVE100 om 5 uker skal oppmerksomheten på sporet få litt mer fokus. Konklusjon etter helgens høydepunkt: Fin tur, fine mennesker. Nytt bekjentskap og løpevenn. Ingenting er som ultramiljøet.

Kan være et bilde av utendørsKan være et bilde av 2 personer, inkludert Cathrine Lorentzen og veiKan være et bilde av 1 person og utendørs

 

Mitt innlegg på Instagram og Facebook:

En flott tur denne helgen!

En god gjeng startet sent fredag kveld turen fra Hanekleiva til Verdens Ende. Strekningen ble drøyt 80 km og mesteparten på sti og terreng i mørket. @pettervabog hadde invitert til tur og ordnet med muligheter for påfyll underveis, noe som gjorde at dette ble en helt fantastisk opplevelse. Jeg hadde akkurat nok krefter til en liten spurt dem siste mila og kom frem på under 11 timer som var over alle forventninger for min del. Kanskje jeg må forkaste teorien om at jeg ikke hører hjemme i terrenget? @grosiljan vil vel nekte å kalle meg #asfaltløper fremover! Kanskje jeg må konverterte til #hybridkongen?

 

Kan være et bilde av Even Nedberg, utendørs og tekst som sier 'AVSTAND 81,86 km TID 10:44:15 TEMPO 7:52/k m 5 Testlop SMVE 50m les 6.'apr 2021 23:57 @ Sande'Kan være et bilde av tre, natur og vannmasse

 

Deltagere:

Anna Ryymin 

Arild Brudevoll Johansen 

Arne Nåtedal 

Bent Halling 

Carspar Rieber-Mohn 

Cathrine Lorentzen 

Cato Pedersen 

Edna Brun 

Even Nedberg 

Felicia Zachariassen 

Fredrik M Zachariassen 

Gro Siljan Hjukse 

Gunnar Næss 

Gunnar Rustan 

John F Jahre 

Kristian Jahre 

Line Caliskaner 

Marit Aamdal 

Petter Vabog 

Sidsel Mohn 

Stian Jørgensen 

Terje Hult 

Tore Hoff 

Trine Bjørgan Høiberg 

Trond Skuggedal


2 Kommentarer

Kommentarer

  • Olav Engen

    Bare hyggelig, unge mann, Skulle ønske jeg var like sprek... Kanskje jeg kan drømme om en ny vår når jeg om to uker går over i pensjonistenes rekker.

    22 april 2021
  • Petter Vabog

    Takk for hyggelig fin tur og fin omtale. Dette var stas!

    22 april 2021

Logg inn for å skrive en kommentar.