3x 50 miles (virtual Race for Britain) for Svein-Erik Bakke i desember

Postet av Olav Engen den 8. Jan 2021

Selv om det ikke er noen ordinære ultraløp her hjemme midtvinters er det flere virtuelle alternativer, ikke minst innenfor nettverket til GBultras. En som oppdaget muligheten til noen morsomme treningsøkter i desember var Svein-Erik Bakke.

Han har i desember deltatt i trippelen Race for Britain England, Race for Britain Wales og Race for Britain Scotland. Han valgte selvsagt lengste distanse, 50 miles. Det var mulig å dele opp distansen over en periode på to uker, så her varierte det fra løpere som løp 50 miles sammenhengende, løpere som delte opp innenfor et døgn og de som brukte det meste av perioden. Tidene varierte derfor fra 8 til 540 timer.

Svein-Erik delte opp tilpasset jobb og familie, der samlet til fra første start til passering 50 miles telte med. Det endte med 32:05, 27:17 og 22:18 på de tre 50-milerne og delplasseringene 15. 5. og 5. plass i herreklassen. Og... det holdt til 2. plass i sammendraget etter 240 km løping.

GB Ultras


Vi så oppdateringen til kona Torunn på facebook, og sendte en epost for å gratulere, og høre mer om dette stuntet:

- Takk for det. Jeg har ikke så mye å skryte av i det hele tatt. Ville bare være med å løpe eller jogge som du så vel sier og bidra inn til Foodbankene. Det gir meg litt å bidra til en god sak og hjelpe/støtte andre mennesker. Liker jo å løpe ute i mørket og i all slags vær. Synes det bare var et kult arrangement som jeg ville være med på, med stor fleksibilitet når jeg løp. Så jeg så ikke noe behov for å gjøre noe mer ut av det. Samtidig så lærer jeg mye om og av slike virtuelle arrangementer og hvordan de skaper motivasjon, engasjement, stolthet, kommunikasjon og utvikler tekniske plattformer. Det var vel mellom 330 til 280 med på de ulike løpene, fordelt på de ulike distansene. Hvor mange som var med på alle tre sammenlagt, vet jeg ikke. På ultraen var det godt over 100 med på hver distanse tror jeg, men sammenlagt vet jeg ikke. Har ikke sjekket. 

Jeg stresset ikke og delte opp løpene mine ift. lange dager på jobb og familien, så jeg løp ikke mine distanser under ett. Vi kunne dele det opp i så mange løpeturer vi ville innenfor tidsvinduet på en uke eller to på hvert løp tror jeg. Så jeg delte opp og løp jeg litt før og litt etter jobb, etter hva som passet jobb og familie. For meg var det bare gøy å være ute på tur i mørket, samt bidra til oppfylling av Foodbanks til folk som manglet mat. Tid på den enkelte racedistansen beregnes jo fra start på første løpetur til slutt på siste løpetur når man oppfyller distansekravet, så man vil se stor forskjell på de som løp distansene sammenhengende og de som delte det opp i flere eller mange løpeturer. Så i min tider ligger også arbeidsdagene, familietid og netter. Jeg delte jo mine opp så tiden min er jo superdårlig etter mitt skjønn, selv om de enkelte løpeturene mine var ganske ok raske. 

Så tenkte jeg ikke på det i det hele tatt, så jeg ble ganske paff når de hadde lagt det ut (liste over topp 3, red. anm), men mest av alt er det bare litt morsomt og kult. Selv om jeg ikke synes det var noe prestasjon i seg selv. Egentlig litt flaut synes jeg å havne på pallen for noe slikt, men velger som en brite/Monty Python å se på den lyse/positive siden av det - Always Look on The Bright Side of Life. Ergo, pall er pall, særlig for en middelung mann som meg, som har fremtiden bak seg.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.