12 løp Kristins Runde 27. juni, nytt løp søndag 13. september

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 5. Jul 2020

Klubbens Ringerike-avdeling med Hilde Johansen og Terje Rundhaugen i spissen arrangerte mimretur i Kristins Runde 27. juni - og 12 deltagere møtte fram. Dette var å betrakte som en tyvstart på klubbløpet vi arrangerer 13. september (mer om dette senere).
Disse startet på Kristins Runde 27. juni: (fra venstre) Tom Johannessen, Knut Ivar Paalsrud, Per-Einar Roth, Erlend B Jenssen, Henriette Brynthe, Liss Johansen Vallestrand, Torbjørn Ruud, Neil Dreiland, Marit Ann Laulo, Terje Rundhaugen, Hubert Jacobsen og Hilde Johansen. (Hilde-selfie)

Nedenfor ser du hvem som har løpt KR i år, og enda lenger ned finner du referatet fra turen 27. juni som Hilde har lagt ut på facebook. De som har fullført KR i år mottar løpets unike Beltespenne - Norges første ultraløp-beltespenne. Fortsatt har vi 30 beltespenner til løpet 13. september.


KRISTINS RUNDE
I seks år, 2008-2013, arrangerte klubben «Kristins Runde» 50 miles over alle Nordmarkas 700-meterstopper. På klubbens hjemmeside finner du info om KR og de 6 løpesårene på siden for «tidligere nyheter»


Disse har løpt Kristins Runde i år:

KRISTINS RUNDE 2020RUDATOTIDBELTESPENNEMERKNADER


Rune Ougland
14.jun11:42Ja
Anders Haugvad
14.jun11:42Ja


Liss Johansen VallestrandRU27.jun11:30Ja
Henriette BryntheRU27.jun11:30Ja
Tom JohannessenRU27.jun11:30Ja
Hilde JohansenRU27.jun12:47Ja
Terje RundhaugenRU27.jun12:47Ja
Torbjørn Ruud
27.jun(12:47)
delvis sykkel
Neil DrylandRU27.junx
ikke 3 siste topper
Marit Ann Laulo 
27.junx
ikke 3 siste topper
Hubert Jacobsen
27.junx
ikke 3 siste topper
Per-Einar RothRU27.junx
ikke 3 siste topper
Knut Ivar PaalsrudRU27.junx
ikke 3 siste topper
Erland B JenssenRU27.junx
ikke 4 siste topper

Tom, Henriette og Liss mot mål ved Tverrsjøstallen.

TRENINGSTUR I KRISTINS RUNDE

Tekst: Hilde Johansen

For noen uker siden inviterte Terje og jeg via Romerike Ultraløperklubb til treningstur i Kristins Runde i Nordmarka.

Kristins Runde ble arrangert som konkurranse i regi av Romerike Ultraløperklubb fra 2008 - 2013. Lørdag 27. juni 2020 var det omsider igjen tid for å samle ultraløpere til denne fine og forholdsvis krevende 50 miles rundturen på grusveier og i terreng opp mot til sammen fem topper, som alle ligger drøye 700 m.o.h.

Tida frem til gjennomføringsdagen fra invitasjonen ble lagt ut var kort, og distansen for løypa er lang. I tillegg hadde mange ultraløpere deltatt i SMVE (100 eller 50 miles) helga før vårt arrangement, mens andre kanskje allerede hadde startet ferien. Vi var derfor spente på hvor mange som ville stille opp til start ved Tverrsjøstallen lørdag morgen kl 09:00.

Helt sikkert var det i hvert fall at Terje, Erlend og jeg skulle være med. Vi hadde med oss hengekøyer, og sov ved Tverrsjøen fra fredag til lørdag.

Erlend og Terje kvelden før....
Morgengry ved Tverrsjøen, snart start på Kristins Runde.

Det var faktisk en del som møtte opp til start 👍 Hele ni løpere, i tillegg til oss tre hengekøyesoverne. Det var fler enn jeg hadde trodd og håpet på 🙂

Av de tolv startende, var det tre av oss som hadde deltatt i konkurransen Kristins Runde da den ble arrangert. Det var opplagt at det ville bli spredning i gruppa underveis, og det var naturlig å be Per-Einar og Knut følge tetgruppa. Som initiativtaker og ansvarlig arrangør ville jeg holde meg bakerst for lettere å ha kontroll og oversikt over alle deltakerne. Sannsynligvis ville jeg heller ikke klare å holde tempoet som de raskeste ville holde. Det var derfor helt greit å ligge i bakerste pulje. Jeg skulle jo på treningstur....🚶🏼‍♀️🏃‍♀️

Per-Einar og Knut Ivar har løpt KR tidligere. Her møter de Hildegruppa på vei ned fra Ringkollen.

Henriette, Liss og Tom ned fra Ringkollen.

Hubert, Terje og Torbjørn på Ringkollen.

Det var veldig varmt denne lørdagen, noe som gjorde det ekstra krevende på flere måter å løpe de drøye 80 kilometerne i Kristins Runde. I motsetning til i konkurranseversjonen, der det var dropbagstasjoner med mulighet for skift av klær, refylling av sekker og servering av mat og drikke, løp vi nå hele runden basert på self support. Vi måtte derfor bære med oss alt vi kunne ha bruk for hele veien fra start. I utgangspunktet frarådet vi deltakerne mot å fylle vann fra bekkene i terrenget pga fare for tarmbakterier fra avføringa til alle beitedyrene i området, men jeg tror nok de fleste måtte ta sjansen på at det gikk greit å drikke bekkevann etter hvert.

Hilde henter bekkevann.

Den bakerste pulja besto av fem løpere fra start. Alle kom seg opp til den første toppen på Ringkollen. Neste topp var Oppkuven. Der var vi fire som gikk opp (ja, for det ble å GÅ opp til toppene, og også i bakker ellers på grusveiene mellom toppene). Erlend valgte å droppe toppen, og heller fortsette videre på grusveien.

Vel nede fra Oppkuven hadde vi gjort unna 30 km. Nå var det langt til neste topp, og nærmere 40(?) km stort sett bare på grusveier med mange lange motbakker og med en enormt trykkende varme hengende over oss. En av de fire som nå var igjen i bakerste følge fikk problemer med magen, så også han valgte forståelig nok etter hvert å følge grusveien til Tverrsjøstallen uten å gå oppom de tre siste toppene.

Fra svingtrappa til tårnet på Oppkuven.

Terje og jeg fortsatte videre i retning Helgehaugen. Sammen med oss var også Torbjørn, som dagen før hadde satt igjen en sykkel ved Oppkuven. Hans opprinnelige plan var å sykle tilbake til bilen ved Tverrsjøstallen etter å ha vært oppom turens andre topp, men nå fikk han lyst til å holde følge med oss med sykkel og ta de tre siste toppene til fots. Det var hyggelig 🙂

I et veikryss møtte vi plutselig på Erlend. Klokka hans hadde sluttet å navigere, så da fulgte han med oss igjen noen kilometer til vi fant ut at det var godt merket videre på grusvei inn til utgangspunktet. Dermed var vi igjen tre i følget, som i løpet av de neste to timene omsider fikk stabbet seg opp de siste tre toppene og inn til Tverrsjøstallen.

Det er fram/tilbake og opp/ned sti til alle toppene, så mange velger å legge igjen sekken i stikrysset.

Hilde hilser på "Kristins Gubbe" - der veien går opp mot Helgehaugen og Lamannshaugen.

Hoh! 🥵 12 timer og 47 minutter brukte vi på å komme oss gjennom 81,66 km i Kristins Runde! Selv om dette skulle være en rolig treningstur og det var veldig varmt osv, kan jeg ikke fatte at jeg klarte å løpe gjennom denne løypa på 9 timer og 9 minutter i 2013!Jeg lurer på hva jeg hadde klart å løpe Kristins Runde på i konkurranse nå i 2020, med godt restituerte bein og ellers alle andre konkurransetilpasninger? Jeg ville neppe klart det på ni timer 😀 Jeg har alltid sagt at resultatet og gjennomføringen av Kristins Runde i 2013 er min beste ultraløpsprestasjon og mitt beste ultraløpminne - landslagsdeltakelse i 24-timers og andre greit gode prestasjoner til tross. Etter helgas treningsøkt setter jeg prestasjonen i Kristins Runde 2013 enda høyere enn før. Det var stort faktisk - i hvert fall for meg 😀😉

Flaks for meg vil jeg sannsynligvis også for evig og alltid stå som offisiell løyperekordholder for damer i Kristins Runde, så sant ingen tar på seg å gjenoppta konkurransen som et arrangement. Da ryker i så fall rekorden min fort og kraftig, så mange sterke og gode kvinnelige ultraløpere som vi har her i landet nå 💪🏃‍♀️ Det hadde vært dem vel unt, og jeg skulle vært den første til å gratulere - antakeligvis da som en i arrangørstaben i målområdet 🤝🏆🥇

Yess, Terje har fullført KR.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.