Gunnar Næss (og Samuel Fredriksson) testet første 1/4 av Oslo-Bergen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 14. Jun 2020

Gunnar Næss er mer utholdende enn de fleste, det viste han blant annet i NUC 200 i 2017 og 2018. Han er nå en av overraskende mange som planlegger deltagelse i superultraløpet fra Oslo-Bergen Trail 2.-10. juli neste år.

Bildet: Gunnar og Samuel møtte tre mennesker på to dager i elendig vær. En av de var utrolig nok demotivasjonscoatch Henning Lauridsen - som de møtte på Oppkuven...


Gunnar fullførte (2. plass ) NUC200 i 2017
Han vant NUC 200 i 2018.

Helgen 6.-7. juni valgte han og makkeren i Oslo-Bergen, Samuel Fredriksson fra SK Kraft, å teste første fjerdedel av løype mot Bergen.

Første dag.

Andre dag.

Etter testen: Tidsmålet for Oslo-Bergen ble endret fra 5 til 7 dager!

Løpsrapport fra treningsturen har Gunnar lagt ut på fb-siden Norsk Ultra, og du ser den også nedenfor.

Et par dager etter turen snakket undertegnede med Gunnar på telefon, og fikk blant annet bekreftet det vi trodde; skogpartiene vil bli en tøff utfordring for mange, mye mer enn løpingen i fjellet. Det er jo å håpe at det blir betydelig tørrere forhold under løpet enn det Gunnar og Samuel fikk på testturen.

Erfaring: Det er lurt å ha en plan B og plan C

En ting som kan bli en utfordring er overnatting, sier Gunnar. Spesielt hvis det blir som i år da man må forhåndsbestille plass. Det blir derfor ganske sikkert nødvendig å ha med seg telt for overnatting, og en sekk på 8-10 kilo kan fort bli konsekvensen.

Dette kommer til å bli tøft, sier Gunnar, og regner med at han også vil prøve seg på strekningen fra Noresund og videre mot høyfjellet. Partiet Voss-Bergen blir jo mye likt fjorårets XREID, og Hardangervidda vurderer han som det letteste på ruta.

I dette løpet kan hva som helst skje og det er ganske umulig å gjette på hvem som kan vinne. Vi har ambisjoner, det har andre også, sier Gunnar - som ganske sikkert er en av deltagerne med mest erfaring fra ekstreme løp og også med kjennskap til løypa når starten går 2. juli 2021.

Det er nok mer enn maratonpers som teller her!


Gutta har så vidt startet, her er de ved Tryvann.

Testløp av første fjerdedel Oslo - Bergen. 
Tekst Gunnar Næss

Jeg og Samuel Fredriksson valgte helga med mest nedbør og la i vei. Trøsta var at det neppe kunne bli verre på løpsdagen(uka). Start lørdag morgen ved Soria Moria. Løypa skal Mona Kjeldsberg og Einar Iversen ha mye kred for. Her mangler ingenting. 

På vei inn mot Oppkuven snakket vi om at her var det ikke noe behov for noen de-motivator der vi plasket oss gjennom blautmyra. Snøflekkene som lå igjen varmet ikke akkurat opp vannet. Ikke før det var sagt dukket Henning Lauridsen ut av skogen, ute på en liten morgenjogg. Hva er sjansen liksom 😂.

Varm suppe på Løvlia.

På Løvlia tiltok regnet og lykken var stor da det viste seg at stua var åpen. To lykkelige karer kunne spise varm suppe mens hansker og buff tørket på ovnen. 

Ingen sak da å fortsette over Gyrihaugen, langs Krokskogstupet og ned til Sundvollen. Svær burger ble spist på bensinstasjonen der. Så var det innover mot Helgelandsmoen på først litt asfalt og deretter myke barnålstier. 

Så kom det uunngåelige asfaltstrekket til litt forbi Ask. 

Det uunngåelige asfaltstrekket. Oppakningen er av det tyngre slaget.

Inn i ukjent terreng. Ikke så kupert hadde vi sett for oss. Ja, sikkert... Men flotte stier fram til Hovinkoia der vi hadde forhåndsbestilt overnatting på DNT hytta. Vi drømte om fyr i ovnen og beina høyt de siste litt næringstomme km inn mot hytta. 

Nedturen var stor da det viste seg at DNT hadde tabbet seg og nøkkelen vår passet ikke til døra. Verst for Samuel som bare hadde survival blanket i sekken. Jeg var fullpakket med underlag, sovepose og minitelt. Redningen ble ei bålpanne, to dørmatter som underlag, en søplesekk og et overbygd inngangsparti.

Kaffekoking over bålpanne. Bålpanna bar de ikke med seg på turen!

80 km gjennomført på ca 13 timer. Neste dag var det sjarmøretappe til Noresund. Trodde vi. 

Hadde ikke fått med oss at vi skulle opp på ca 700 moh og gjennom litt stiløst terreng. Mindre bløtt ble det heller ikke. Men fram kom vi. To fornøyde karer ble plukket opp av kona mi, Yvonne Cecilie Bridget Bjerke, ved Kiwi på Noresund. Bare fire ganger så langt til Bergen...😅


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.