Nytt medlem: Ellen Bech Spangelid

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 6. Jan 2020

Ellen Bech Spangelid (61) fra Oslo har meldt seg inn i klubben. Den tidligere syklisten fant tilbake til løpinga da fivefingersskoene ble lansert for noen år siden. Nå har hun blitt ultraløper med deltagelse i blant annet RPL50 og Bislett 24-timers i år.

Ellen på facebook


Ellen om seg selv:

Jeg har sykla mye i tidligere tider og løpt litt, og det å holde på lenge er noe som passer meg godt.. "ultra"-lenge er vel noe jeg kan beskrive mine erfaringer med syklingen som, men at det også er veldig lenge siden jeg syklet langt sist, faktisk var siste gangen under det siste og andre solo rekordforsøket mitt på Trondheim-Oslo, tilbake til i 1997.

 

Etter det løp jeg NYM i -98, så hadde jeg en lang pause før jeg løp en og annen etappe på Holmenkollstafetten.


Så kom fivefingers skoene og jeg fikk litt dilla, dette måtte prøves!

Å for en fest, jeg elsket de skoene fra første løpesteg og ja, meg og løpinga fikk liksom ett nytt vennskap, så takk for det! 

Ecotrail var noe nytt og lysten til å løpe med startnummer på kom litt tilbake. Fikk ikke med meg de første årene, men har løpt de siste 3, kun 21 km, det har vært en koselig sosial happening, artig og super løype, med en hyggelig "bankett" etterpå. Noe som er nesten like viktig som å løpe.

60 år - hva nå?
Tiden går og da jeg skulle runde 60 år i 2018, (de foregående to gangene jeg hadde rundet ett tiår, hadde jeg blitt litt "små deppa") Så hva kunne jeg gjøre? Er det noe jeg kan finne på som hindrer meg i denne "sutringa"? Ideen om å gjøre noe jeg ikke har gjort før slo rot?

Men hva skulle det bli?
60 ved 60 hørtes jo litt kult ut, men hvor?

Sjekka litt rundt, det ble litt viktig at det var på sensommeren, da jeg hadde operert skulderen på vinteren og ja egentlig ikke fått løpt noe som helst før seint i april, så høst måtte det i hvert fall bli.

Ja så falt valget mitt på Nordmarkstravern dobbel, enkelt valg fordi det er rett oppi skauen for der jeg bor, men absolutt ikke enkel å løpe. Det som var sikkert var at når jeg skulle løpe 60 ved 60 så måtte jeg selvfølgelig ha startnummer på meg, det måtte jo dokumenteres!

Så sånn gikk det nå til, jeg løp og gikk og hadde en fantastisk fin tur i godværet som var denne septemberdagen, 


Flere lange løp
Atter engang ble jeg litt hekta, den starten har resultert i flere lange løp, og flere skal komme, dette er rett og slett bare gøy og passer meg veldig godt.

Jeg har allerede plukket ut og meldt meg på flere ultraløp i 2020 og da er det saktens på tide at jeg også melder meg inn i en ultraløpeklubb.


Ellen går i mål på RPL50 i år.

Ellen med prestasjonsmedalje etter Bislett24, der hun stoppet etter 130 kilometer. Hadde hun meldt seg unn tidligere ville hun fått NM-sølv i K60-64.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.