Jon Asphjell vant Kruke's Backyard Ultra

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 23. Okt 2019

Jon Asphjell liker seg på bacvkyardløp og var favoritt før start på Kruke's Backyard Ultra sist helg. Den som holdt ut lengst av konkurrentene var Kruke selv, men Jon var ikke ferdigløpt og la inn to ekstra sluttrunder.

Her ser vi Jon etter fullført løp.

Det er etter hvert mange backyard ultraløp i Norge, men ingen av dem er tøffere enn Kruke's Backyard Ultra på grensa mellom Malvik og Trondheim. Hver runde på 6,7 km har 370 høydemeter - Jon løp 14 runder som betyr 93, 8 km på tildels teknisk krevende sti med totalt 5.180 høydemeter - og like mange utformeter. 

Jon Asphjell på facebook etter løpet:
- Fy fela! Så klarte jeg faktisk å vinne et løp. Og det på trøndersk jord med Trondheimsfjorden og byen som kulisse. 14 runder på totalt 94 km og 5161 høydemeter. Hver runde føltes som et motbakkeløp oppover og ditto vonde nedoverbakker. Da selveste løpsleder og opphavsmann Torgeir Kruke ga seg etter 12 runder, ble det klart at jeg var sistemann igjen i løpet. Da natta og frosten kom, kunne jeg ta to "seiersrunder" så det ikke skulle være tvil om at jeg var vinneren. Takk til Kruke som arrangerer dette morsomme løpet fra sin egen oppkjørsel.

Les mer om løpet på kondis.no:
Jon Asphjell vant Kruke’s Backyard Ultra - 14 runder i tøff løype

Deltagerne før start, med arrangør Kruke liggende foran og med Jon Asphjell som 5. mann fra venstre i bakre rekke. (Arrangørfoto)


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.