Therese Falk vant maraton på Møkster

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 8. Aug 2019

Therese Falk kom til den lille øya Møkster i havgapet sørvest for Bergen med nesten 400 konkurransekilometer i kroppen de siste 12 dagene (Rallarvegsløpet og Bømlo Ultrafestival) - uten at noen merket det i Møkster Maraton der hun vant i den kuperte løypa og varmt vær på 3:27:03.

Therese på ett av de tre gresspartiene i løypa. (Foto:Olav Engen)

I kvinneklassen var det spennende hele tiden. Kristin Husby åpnet litt hardere enn Therese Falk, men etter 3-4 runder var Therese i tet, og ble der resten av løpet - men aldri lenger foran enn at det var spennende for både løperne og publikum. Therese vant til slutt med 3:27:03, bare 1:41 foran Kristin Husby som har vunnet løpet flere ganger og som beholdt rekorden fra 2017 (3:24:43).

Therese takker arrangøren for en fantastisk helg og arrangement på den lille øya. (Foto:Olav Engen)

Øya er ikke større enn at løypa som går på kryss og tvers av øya bare er 4,2 km. Dermed må maratonløperne løpe 10 runder og ultraløperne 15 runder. Hver runde har 69 høydemeter, så totalt er det 700 høydemeter på maratonløpet som går 25% på gress og resten på asfalt.

Therese runder målområdet etter fire runder, nå er hun 50 meter foran Kristin Husby. Foto: Katharina Møgster Frydenbø

Se stor reportasje på kondis.no: Eventyrløpet Møkster Maraton med 200 deltagere totalt

KrampeGammeln runder ved målområdet etter 21 km. (Foto: Astrid Sunde)

Undertegnede - som var invitert til Møkster - fullførte også maraton, joggende/gående i 6,5 runder og nesten bare gående deretter. Tiden på min første maraton etter hjerteoperasjonen i 2014 ble dermed 5:35:46. - Det ga faktisk litt mersmak, men jeg må få trent litt mer.

Undertegnede sammen med 95% blinde Eline Øidvin. Vi var begge invitert som hedersgjester - en utrolig fin gest fra arrangøren. (Foto: Britt_Hege Nicolaysen)


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.