Jørgens Oswald's RPL 175 og litt til

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 7. Jul 2019Ultraløpere er et seigt folkeslag, og Jørgen Oswald er definitivt en av disse. Når klubben etterlyste mannskaper til årets Romeriksåsen på Langs kom et av de aller første svarene fra Jørgen. Egentlig var det tre svar:

 -Jeg kan ta meg av merkinga.
- Jeg kan bli med på sluttpatruljen.
- Jeg kan hjelpe til på morgenen før løpet.

Han var sluttpatrulje sammen med Henning Lauridsen i fjor og syntes det var en artig oppgave. Det er også en veldig viktig oppgave både for å "samle" opp den/de siste løperne - men også for å rydde opp etter oss i skogen, dvs ta inn all merkingen umiddelbart etter løpet.

I år var han sluttpatrulje sammen med Per Einar Roth (se bildet som Bjørn Hytjanstorp har tatt etter 2 km), og takket være fantastisk merking unngikk vi feilløpinger med noen ubetydelige unntak i år, og siste løper var inne en time tidligere enn i fjor (10:23 vs 11:22).

Hvem som hadde merket? Jørgen - med selskap av Sofiia Granheim første 16 km og sammen med undertegnede siste 10 km. Med start 07 og målgang litt etter midnatt hadde han gjort det som var mulig for at deltagerne skulle finne greit fram to dager senere.

Merkingen har akkurat startet. (Foto: Sofiia)

Men, det var ikke ikke nok med de to turene. Etter en befaring i første del av løypa en drøy uke før løpet, bestemte han seg for å løpe gjennom hele løypa alene 6 dager før løpet, alene, for å gjøre seg bedre kjent før merkingen. Ingen av oss i klubben visste om dette, så det var ikke avtalt noen form for tilbaketransport. 

Jørgen hadde en fin tur gjennom RPL50-løypa og var på Veståsen skole godt ut på kvelden, men bilen var jo på Brovoll. Kanskje ringe for å bli kjørt tilbake? Men nei, mobilbatteriet hadde tømt seg. Ikke hadde han penger på seg heller. Derimot hadde han sko på beina og masse pågangsmot, og startet på joggeturen tilbake - den ruta bussene kjører + en omvei om Gardermoen, for han hadde jo ikke kart når mobilen var død.

Det var ikke bare morsomt å bevege seg i sommerhalvmørke langs landeveien, så de siste 9 kilometerne opp til Brovoll fikk han haiket med en bil langs E16, klokka 03 på natta!

Oppsummert ble det da på 6 dager: 75+50+50 km og litt til bare i RPL-løypa. Det er ingen tvil om att søknaden innvilges når han neste år ber om de samme oppgavene.

Olav

Høyt henger han båndet,men lite er umulig for Jørgen. (Foto: Sofiia)


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.