Hans Kristian Smedsrød beste norske i VM terrengultra

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 13. Jun 2019

Hans Kristian Smedsrød var best av de norske løperne i VM terrengultra i portugisiske Miranda do Corvo. I et knallsterkt felt løp han inn til 39. plass 24 minutter etter vinneren, britiske Jonathan Albon (som bor i Bergen).

Årets VM terrengultra var det klart korteste som er arrangert hittil, men løypa på 44 km med 2200 høydemeter var likevel ikke lett.

På bildet ser vi fjorårets beste norske terrengultraløper, Hallvard Schjølberg sammen med Hans Kristian. Denne gangen var HK den raskeste, Hallvard var 50 plasser og 18 minutter bak. (Foto: Ella Marie Vangsnes)


Hans-Kristian Smedsrød nummer 39 av 206
- Jeg hadde som hovedmål å bli beste skandinaver i årets VM. Dette klarte jeg med glans og jeg er storfornøyd med egen innsats. Hittil har jeg hatt en strålende sesong, og jeg håper jeg kan klare å holde momentet gående videre, sier Hans Kristian Smedsrød etter sin andre VM-deltagelse i terrengultra. Han var tydeligvis spesielt fornøyd med å ha slått svenskene.

Selv med en forventning om topp 20 var det en fornøyd Hans Kristian Smedsrød som oppsummerte løpet. Konkurransen var betydelig tøffere (flere toppløpere) enn det han vanligvis møter selv i de store internasjonale ultraløpene. Fram til halvveis lå han på plasseringer mellom 50 og 60, men med en sterk avslutning - som han ofte har - løp han inn til 39. plass og ble klart beste norske løper.

Hans Kristian Smedsrød hadde med seg mikrofonen og jhar publisert en podcast fra helga der han har intervjuet alle de norske løperne og laglederne:
Podcat "nå er det alvor": #57 - VM Terrengultra 2019
Podcast_hanskristian.png


Hans_K_Smedsrød_foto_Erik_Vangsnes.jpgHans Kristian passerer underveis. (Foto: Erik Vangsnes)


Kondis: Hans Smedsrød og Henriette Albon beste norske i VM terrengultra

Noruegas løpere og ledere er klare for VM. (Foto: Erik Vangsnes)


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.