Helle Manvik ble første "dam" som fullførte Aktivitus Trailrace 100 miles

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 6. Mai 2019

Helle Manvik fortsetter å imponere på ultralange trailløp, som oftest i de svenske skogene. På ATR100, eller Aktivitus Trailrace, klarte hun som første kvinne å fullføre løpet. Hun var i topp 10 totalt med tiden 23:08:57, bare 3 timer etter herrevinneren. (Foto: Fredrik Andreasson)

Men, livet har ikke bare vært en dans på roser for Helle, det kan du bl.a. lese om i Helles fb-oppdatering og i reportasjen på ultramarathon.se, se nedenfor.

ATR arrangeres forøvrig i skogene mellom Partille og Lerum øst for Göteborg.
Løpets hjemmeside


Også Øistein Schmidt Galaaen fullførte løpet, på 28 .plass med tiden 28:27:33. (Arkivbilde)

Han skriver:
- det ble ikke min dag, men som du ser av resultatene sto heldigvis andre fra klubben for meget sterke prestasjoner!

- Løpet er en veldig fin blanding av løpbar sti, teknisk sti, asfalt/turvei og ren bushwacking i idyllisk svensk natur. At underlag og helning skifter nær sagt hele tiden gjør det til en artig utfordring å finne løpsrytmen. Med mange små sløyfer og turer oppom koller er det litt krevende å følge ruta som er ganske minimalistisk merket, gpx-spor på klokka anbefales sterkt, jeg hadde dessverre flere kræsj på min Suunto i så måte. Tror det også er PB i bonuskilometer, klokka stoppet på 170 km, herunder komisk mye backtracking og omløping av en sløyfe jeg løp feil vei.

- Jeg fikk det tidlig tungt med maten og kvalme pluss en forkjølelse som slo ut i full blomst, men dette var ordentlig "ultramoro" med opp og nedturer, variert vær og hyggelige svenske aid stations. Logistikk er ganske enkelt fra Osloområdet, så 2020-utgaven kan anbefales for andre som måtte ha lyst på en vårlig 100 miler på den svenske vestkysten!


Helle på facebook etter løpet:
- Aktivitus trailrace 161km” var, och skulle vara, kampen mot mig själv. ATR 100 miles arrangerades för 3 året och är känd som ett av de svåraste i Sverige. Första året gick ingen i mål, i fjol och i år fick över 50% ge sig undervägs. Att silvermedaljtiden ”daylight finisher” är på hela 24 timmar säger lite om hur svårt det är.

- Ingen damlöpare hade tidigare gjort loppet. Mina förutsättningar var inte optimala, som man kan läsa om här; https://hmanvik.wordpress.com/…/att-leva-med-en-kronisk-sj…/

- En annan sak var att jag bara 4 veckor innan sprang 16 mil i ett backyard lopp. Så målet var så enkelt som att komma i mål. Det var kämpigt, riktigt kämpigt, fram till ca 8 mil. Sen började kroppen samarbeta så som jag vet den kan.

- Negativ splitt på 100 miles får man vara nöjd med (sista halvan snabbare än första). Regnet öste ner sista timmarna, och jag var så trött så trött. Lovade mig själv att jag skulle få ramla ihop på mål linjen och gråta av glädje bara jag kom dit. 

- Väl där gjorde jag inte det. Jag stod bara still. Och var tyst. Så stark och så svag på samma tid. Ett ögonblick av ensamhet. Och fullständig lugn.

Ultramarathon.se:

På tre år har en enda kvinna tagit sig i mål på Aktivitus Trailrace tuffa 100-miles-distans, Helle Manvik. Men det var inte alls självklart att det skulle bli så. Läs om Helles kamp med en kronisk sjukdom, flytten från Norge och kärleken till löpningen och att tävla.

Segerintervju med Helle Manvik, damsegrare i Aktivitus Trailrace 100 miles 2019

Foto: Fredrik Andreasson


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.