DNF for både Henning og Anne-Grethe på ARC (The Arc of Attrition)

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 19. Feb 2019


Henning Lauridsen skulle tikke av nok et 100-milesløp på CV'n i det 162 km lange ultraløpet Arc of Attrition rundt tuppen av Cornwall. Det endte med DNF da han ble stoppet av cut-off på en sjekkpost underveis.

Det var faktisk to fra klubben som fikk DNF på løpet. Anne-Grethe Thillesen løp ARC50 og ble stoppet i siste cut-off på 64 km da hun kom noen minutter for sent.


Fra starten på Arc of Attrition med trommer og blårøyk (foto: Henning Lauridsen)

Løpets hjemmeside

ARC ble arrangert 1. februar, men vi har ventet på Hennings blogg før vi la ut dette, men den lar vente på seg.... den som venter på noe godt venter ikke forgjeves, det kommer nok...


Henning på facebook:

- Livet kan være brutalt av og til. Mitt er ikke det, men virkningen av høy alder begynner å vise seg. Under det 162 km lange ultraløpet Arc of Attrition rundt tuppen av Cornwall la jeg opp til min faste strategi: Begynne bakerst og jobbe meg gradvis fremover.

- Det gjorde jeg denne gangen også. De første 8-9 timene seg jeg sakte fremover og fikk stadig flere løpere bak meg. Naturen var fantastisk, stiene krevende og bratte, og stupet på venstresiden av stien var ofte bare et støtteskritt unna. Humøret var på topp.


Naturen var fantastisk, se også toppbildet. (Foto: Henning Lauridsen)

- Plutselig slo høy alder inn, og jeg ble svimmel med en gang jeg presset meg litt. Jeg tok det litt roligere, og prøvde forsiktig å øke farten etter en stund, men det samme skjedde igjen gang etter gang. Da jeg kom inn på Check-posten i Penzance etter 64 km og 2000 hm, skjønte jeg jeg at jeg ikke ville rekke cut-off på neste sjekkpost ved Lands End etter 88 km fordi farten var for lav, og ble nødt til å kaste inn håndkleet. Høy alder er noe dritt.

- I tillegg til høy alder ble det bare et par timers søvn natten før løpet. På kjøreturen fra London til Cornwall var det snø-kaos og over 100 bilister måtte tilbringe natten i bilene sine inklusive flere som skulle delta på løpet, da de ikke kom noen vei. Jeg klarte å manøvrere bilen sikk-sakk mellom hundrevis av forlatte biler og lastebiler til tross for ultra-shitty helårsdekk, men kom ikke frem til hotellet før klokken var over 3 på natten og var ikke i seng før kl 4. Til tross for at det var gøy å kjøre på de ekstremt glatte veiene, var det nok ugunstig å legge seg så sent for å så gammel mann.

Anne-Grethe til Henning på facebook:
- Jeg løp 50 miles, men ble stoppet i Godrevy pga misset cut-off med 5 min. Flott løp som virkelig anbefales. Kanskje vi blir to som må tilbake og vise at vi klarer det

Bilder fra løpets hjemmeside ... 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.