Øistein fullførte 100 Miles - Around the isle of Mors - i grisevær

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 13. Sep 2018

Øistein Schmidt Galaaen ble nummer 57 på 100 Miles - Around the isle of Mors. Tiden ble 25:09. Han forteller om et profesjonelt  og flott arrangement, men det ble tøft!


Øistein har sendt oss denne rapporten:

Dansker er tydeligvis gode til å arrangere 100 milere på øyene sine. Etter flotte Hammer Trail 100  på Bornholm tidligere i år sto Mors 100 menyen i helgen. Traseen er en stor sløyfe rundt øya Mors i Limfjorden, også i fin natur, men mye, mye flatere enn Hammer Trail og i all hovedsak på (for meg skremmende) asfalt. 

Steinprofft opplegg fra ende til annen viste det seg. Godt merket løype med drikkestasjoner hver femte km og frivillige hvor enn man snur seg. Det er mulig å sende dropbags til alle drikkestasjoner og dessuten ha følgebil om man vil.  Ikke minst hyggelige rammer og fine detaljer på alle måter. Arrangørene i Pinen og Plagen har klart mesterstykket å lage folkefest ut av noe så "sært" som en 100 miler på en liten dansk øy. Folk heier og fester langs løypa selv i årets grisevær. Borgermesteren håndhilser på alle løpere under presentasjonen. Vinnere får inngravert stein i hovedgaten Frivillig i djevelkostyme jager løperne opp den bratteste bakken. Etc, etc. 

Anbefales varmt - men løpet er populært og fulltegnes fort.

For meg var driveren å prøve en litt "raskere" 100 miler og utfordre musklene mine som er vant til mer høydemeter og langsommere stiløping med asfalt. Syns jeg fant en fin flyt og rullet ganske behagelig og jevnt frem mot kvelden. Dessverre begynte beina å protestere mer og mer mot den uvante asfaltdietten og kjentes omtrent ut som mot slutten av Bislett 24h. Burde vært flinkere til å få inn langturer på asfalt. Kombinert med kvalme og oppkast som nå ser ut til å være normen for meg på de lengre ultraene ble det mye gåing og lavt tempo. Prøvde å bytte ut gelskliss m mer "real food", det virket en stund men bare en stund. (Lagde bl.a en skikkelig frikadelle-fontene).

Greit nok i seg selv, men i kombinasjon med årets regnstorm m piskende vind ble det en ganske røff natt. Været mm påvirket nok flere for det var angivelig bare omkring 50 prosent fullførende innenfor cut off i år. 

Jeg hadde idiotisk nok ikke plukket med meg særlig klær til natten fra den ene dropbagen min (skulle jo "løpe meg varm" må vite!) og ble tidvis hypoterm, skalv, hakket tenner og måtte stoppe på drikkestasjoner for å varme meg med tepper og kaffe (som etterhvert kom opp igjen.)

Plateønsket mitt til drikkestasjon på 106 km (jepp, alle løpere får et personlig plateønske) - Paint it Black - kjentes uallminnnelig passende og det var skikkelig kult å high-five frivillige som utrolig nok holdt koken og heiet i griseværet til den klassikeren.

Alle ambisjoner kastet til side for overlevelsesmodus altså. Det var bare å dilte inn på 25:09. Ikke det jeg hadde planlagt, men da hadde solen tittet frem igjen og løpsledelsen delte ut medalje, smørrebrød og "Mors 100 miles bayer". Ja, de har eget øl også. Kremløp!

Resultater
Løpets facebookside

NordJyske.dk: Højdramatisk Mors 100 Miles


Flere bilder av Øistein fra løpet rundt Mors:


 
 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.