Marianne Moe og Jørgen Grøndal raskest av våre på Blefjells Beste

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 25. Jul 2018


Marianne Moe (6. plass) og Jørgen Grøndal (24. plass) var raskest av klubbens løpere på Blefjells Beste 21. juli. Bare fem deltagere på ultradistansen og ytterligere tre på 21 kilometer var mindre enn ventet, siden Mona&Co hadde tilrettelagt for klubbtreff i forbindelse med dette løpet.

De som var med fikk i alle fall et fantastisk flott - men for varmt for de fleste - vær. Totalt var det 59 deltagere på 57-kilometeren, litt mindre enn i fjor - mens det på alle distanser samlet ble ny deltagerrekord.

Se også arrangørene Mona og Einars oppsummering lenger ned.


Ekteparet Moe har lagt ut følgende meldinger på facebook:

Marianne: - Har hatt en fantastisk, slitsom og krevende tur på Blefjells Beste 21.07.18 Takk til arrangør for et flott løp 

Jørn: - Har i helga gjennomført mitt andre ultraløp (og trolig mitt siste). Blefjells beste var et flott løp, men utrolig krevende. Gjennomførte på litt over 11 timer, stolt av å komme løpende til mål. 

Videosnutt fra Jørns målgangThomas Willy Lindgren skriver på facebook: - Dette må jeg si er det mest smertefulle, kuleste, og mest krevende løpet jeg har løpt! Dette var brutale greier! Tid: 10timer 36min er ingen spøk😂 Blefjells beste, for ett arrangement😊

Thomas har lagt ut denne videoen fra løypa: BB57 og skriver:

Blefjells beste 57km 2018! Her ser dere hvorfor jeg elsker ultraløp😁 Det ble mange timer i fjellet, men sånn er det når en som har banka asfalt i alle år prøver seg på ett løp i fjellet med 2164 høydemetere fordelt på 57km med høyeste punkt på 1342 moh😁 Absolutt ikke siste gang😊


Våre løpere på 57 kilometer:

6 Moe Marianne  10:22:43
9 Nesje Marianne 12:15:00
24 Grøndal Jørgen  10:10:48
30 Lindgren Thomas Willy 10:37:06
37 Moe Jørn 11:05:42


Alle resultatene fra Blefjells Beste

Løpets hjemmeside

Se også omtale på kondis.no: Deltakerrekord og varmt i Blefjells Beste


Arrangørene Mona Kjeldsberg og Einar Iversen - som  er medlemmer og løper for Romerike Ultraløperklubb - har oppsummert løpet slik:

Vi er totalt sett strålende fornøyd med årets Blefjells Beste, det 4 i rekken. Det var i år nærmest perfekte forhold med svært tørre myrer, så det var håp om rekordtider. På 21 km ble det ny løyperekord satt av Runar Sæther, men  for øvrig brukte de fleste like lang eller lenger tid enn tidligere, trolig grunnet varmen ( rundt 27 .)

Vi har lagt vekt på å merke løypene godt. Da er det hyggelig å få tilbakemeldinger fra løperne på  at det var svært tydelig merking hele veien.  

Det var rekordhøy deltagelse i år med 179 påmeldte løpere .Det er moro at løpet nå begynner å bli kjent, og at vi har en del gjengangere fra år til år. Samtidig er vi opptatt av at løpet ikke skal bli for stort da vi ønsker å beholde den avslappede og uhøytiflige rammen og den  personlige stilen på arrangementet

Vi skal ikke legge skjul på at det er mye for- og etterarbeid på et slikt løp da vi i praksis er kun  to arrangører ( Einar og Mona). Vi har heldigvis gode venner og bekjente som tar i et tak der det trengs  under arrangementet; en stor takk til dere alle!

Det var en veldig hyggelig gjeng med både rutinerte og er uerfarne løpere og  som tok seg rundt på Store-Ble i helgen. De smilte da de startet og de smilte da de løp i mål- og siden smilte de videre inn på låvefesten og utover kvelden. Å bidra til at andre kan utfordre seg selv, tøye egne grenser og oppleve mestring og lykke når de krysser mållinjen og samtidig få med en flott naturopplevelse på kjøpet; ja da det oppleves som meningsfullt og givende arbeid og mer enn veier opp for noen dager i forkant med hektiske forberedelser og litt lite søvn.

Vi bretter opp ermene og kan forsikre alle om at det blir nytt løp for 5. gang i 2019. "

Mvh Mona og Einar


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.