Therese Falk vant Mauritius Marathon

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 15. Jul 2018

Therese Falk kan ikke være skrudd sammen som andre løpere. Uken etter at hun satte nordisk rekord på 24-timers løp på mølle, vant hun Mauritius Marathon. Mauritius ligger langt ut i Indiahavet, ca 60 mil øst for Madagaskar, så det er heller ingen kort reise Therese og kjæresten Thomas har lagt ut på. Men, denne kvinnen vet åpenbart ikke hva lang restitusjon er...og til ferske løpere sier vi bare; ikke prøv å kopiere Thereses konkurranseplan.


Therese intervjues etter målgang, på fransk! (Privat foto)Therese løper inn som vinner. (Privat foto)


Vi tok kontakt med Therese og fikk denne beskrivelsen av løpet:

I natt vurderte jeg å ikke stille til start.... Tenke seg til! Lite søvn og sliten kropp til tross: Jeg vant ... 3.20.19 tror jeg tiden ble. Hadde håpet på rundt 3.10 om dagen hadde vært der, men er tydeligvis litt sliten. 

Løpet startet 06.30 på St.Felix public beach. Startet dagen veldig tidlig, kl 03 norsk tid, og tok med en engelsk løper i bilen min til start. Han hadde mistet bussen fra hotellet. Ved start var det mørkt, og all informasjon var på fransk. Så her var det bare å følge strømmen. 

Møtte en annen nordmann og holdt følge med han, Kjell Ove Breivik, de første ti kilometerne. Han sa før start at han løp som en mann: starter for fort og går på en smell... Etter det løp jeg sammen med en annen fyr, men han slet med kneet, og måtte roe ned ca halvveis. 

Vi løp til Le Morne, en nydelig halvøy på sør-vestspissen av øya, før vi snudde. Underveis var det mye strender og palmer, noen høner og haner som vandret rundt midt i veien, lausbikkjer og et par rotter. Bussene, med eksosanlegg fra 70-årene hadde sin egen agenda, og det ble litt sikksakk-løping for å komme seg forbi. 

Lokalbefolkningen var utrolig positive og flinke til å heie. Og det trengtes i dag! En tøff påkjenning, selv om jeg prøvde å fortelle meg selv at det «bare var et lite maraton». Siste mila var jeg stokk stiv, og var sikker på jeg skulle bli tatt igjen av andre løpere. Men var flere enn meg som sleit, og i mål var det fire menn før meg. I tillegg til de aller fleste halvmaratonløperne. 

Medaljen ble utdelt av sambadansende damer, og jeg ble intervjuet på fransk. Hahaha! Jeg svarte «pardon my frensh» og trodde jeg var morsom, men bare Thomas (kjæresten, red anm) som lo. Uansett fikk jeg fram at jeg smilte da jeg løp fordi vi er privilegerte som får mulighet til å løpe, ikke fordi det hadde vært lett for meg -som han intervjueren trodde. En morsom og annerledes opplevelse, med mange nasjonaliteter i løypa. Alle heiet på alle, og jeg gråt en liten skvett av ren og skjær takknemlighet for å kunne få oppleve dette.- Premiesermonien var verdt å vente 3 timer på. Greit å bade og danse litt i ventetiden, sier Therese om disse to bildene.

The Winner! (Privat foto)


Pallen med de tre beste kvinnene. (Privat foto)


Starten grytidlig på morgenen. (Arrangørfoto)


Eksotisk innslag... (Privat foto)
Therese sammen med briten Richard (som åpenbart har vært i Tromsø og løpt MSM) og nordmannen Kjell Ove Breivik som hun løp med i starten. (Privat foto)

RESULTATER:

Therese hadde bare 4 herreløpere før seg i mål, og ble altså nummer 5 totalt av 109 fullførende løpere.

Topp 3 kvinner:

1Therese FalkNorway3:20:19
2Sophia KaschowitzGermany3:31:06
3Maritsa KotzeSouth Africa3:35:39

 

Alle resultater
Løpets hjemmeside
 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.