Therese Falk skal prøve å sette verdensrekord på tredemølle

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 3. Jul 2018

Vi sakser direkte fra kondis.no:

Therese Falk er Norges beste 24-timersløper på kvinnesiden, og hun har forbedret seg så mye de siste årene at det er all grunn til å tro at hun har enda bedre resultater inne. Nå skal hun forsøke seg på verdensrekorden på 24-timers løp på tredemølle.
Publisert 02. juli 2018  


 

Se VGTVs promofilm

Therese Falk er Norges beste 24-timersløper på kvinnesiden, og hun har forbedret seg så mye de siste årene at det er all grunn til å tro at hun har enda bedre resultater inne. Nå skal hun forsøke seg på verdensrekorden på 24-timers løp på tredemølle.


Hun satte norsk rekord (ikke mølle) i London med 236,803 km i fjor. Nå må hun løpe 10 kilometer lenger for å sette verdensrekord. Den kanskje største utfordringen kan bli manglende erfaring med mølleløping, men vi og alle som følger henne krysser fingrene for at dette skal gå bra.

Rekordforsøket skjer på Skullerud Sport Senter torsdag og fredag denne uken, med VGTV som arrangør - og selvsagt med live sending på VGTV.
 

Therese_på_mølle (960x816).jpg
Therese på en mølleøkt. Foto lånt fra Thereses facebookside
 

På facebook skev Therese for noen dager siden:

Bilderesultat for kondis therese falk- Torsdag om vel en uke skal jeg prøve å holde det gående i 24 timer på en tredemølle  Jeg vet ikke helt hva det er jeg har sagt ja til å bli med på, for jeg har aldri vært mer enn to timer på en mølle sammenhengende... Skulle ønske jeg kunne si at «dette har jeg ikke gjort før, så det klarer jeg sikkert». Men sannheten er at jeg er livredd! Så nå hører jeg på lydboken «Hva er angst» av Moxnes, samtidig som jeg prøver å ta til meg alle gode råd. Råd som jeg selv kunne gitt andre... 

Therese etterlyste såkalte inspektører i den samme tråden på facebook, og fikk overveldende respons. Guinnes Rekordbok krever nemlig to observatører hele døgnet, men maks fire timer pr observatør sammenhengende.

Therese skriver også:
- NB! Det er kjendiser som skal dele på å løpe på mølla ved siden av meg, og de satser jeg på å slå. Lett! Eller, kanskje ikke lett...

 

Rekorder og kanskje rekorder og ufullstendige oversikter
Verdensrekorden for kvinner har tidligere Bislett24-timersvinner Edit Bèrces fra Ungarn med 247,2 km satt i mars 2004. Nordisk rekord tilhører danske Anne Marie Rossen med 185,1 km fra desember 2015. Begge disse rekordene er registrert i recordholders.com

Rekorden for herrer tilhører italienske Viti Intini som løp 257,49 km på mølle i desember 2017. Canadiske David Prector skal ha løpt 260,4 km i mai 2010, men dette resultatet er ikke verifisert. Beste nordiske resultat i oversikten har finnen Petri Pertilä 238,46 km fra desenber 2011, og Lars Sætran beste norske resultat med 193,08 km fra februar 2003. Denne siste ble annonsert som ny verdensrekord, men på den tiden hadde allerede tyske Karl Glaf løpr 240 kilometer (februar 2002). 

Problemet med slike rekorder er at noen velger å approbere løpene og sørge for godjenning, mens andre har vært mindre opptatt av dette. Vanligvis settes disse rekordene i forbindelse med innsamling til veldedige formål. Slik er det også for de to beste norske resultatene vi kjenner til:

Kvinner: Jeanette Vika 189,3 km september 2005:
Aftenposten: Kom i mål etter 189,3 km - nest best i verden
Dette ble annonsert som norsk og nordisk rekord, men løpet er altså ikke på lista til recordholders.com.

Menn: Gjermund Sørstad 240 km februar 2016:
Drammens Tidende: Endelig i mål etter 24 timer på tredemølla
Dette ble også annonsert som norsk og nordisk rekord, og heller ikke dette er å se på oversikten til recordholders.com.

________________

Når det gjelder Theres rekordforsøk forstår vi det slik at vgtv har gjoprt alle forberedelser for å få rekorden godkjent i Guness Rekordbok og ppå recordholders.com
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.