Roar var raskest da 9 av 12 fra klubben fullførte XREID

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 2. Jul 2018

Roar Bakken Stovner imponerte med 18. plass i XREID Jotunheimen som i år ble løpt fra Turtagrø til Beitostølen, ca 115 kilometer med 6000 høydemeter. Det var totalt 12 løpere fra klubben med i årets XREID, og 9 av dem fullførte.


En blid Roar i løypa. Foto:XREID


Roar: Utladalen hadde lettløpte stier. Foto:XRED


Roar dagen derpå sammen med kjæresten Britt Paulsen (Bardu IL) som ble nummer 7 i kvinneklassen. Alternativ gange, men god stemning, skriver Roar om dette bildet.


Sindres XREID:
Lenge var det en annen løper fra klubben som lå langt framme i feltet - og det så ut til at det kunne gå mot en topp 10 plassering. Men, plutselig var Sindre Tjuvstu Engen borte fra trackingen, og det sto DNF. Hva hadde skjedd?

Sindre forteller:
- Jeg lå greit an hele dagen og løp meg oppover gjennom feltet, men i motsetning til alle andre nattløp/-turer ble jeg så utrolig trøtt da natten kom. Jeg pleier aldri å drikke kaffe eller noe, men selv koffein hjalp ingenting. Så da innså jeg etter hvert at "løpet" var kjørt og tenkte jeg skulle gå til neste matstasjon og sove og spise der. Så langt kom jeg imidlertid ikke da jeg må ha fått kjempehøy feber på et av de siste fjellene. Jeg tok på meg alt av klær, men satt og hutret som bare det. Heldigvis kom det en gjeng med løpere etter en stund som hjalp meg og "tvang" meg til å gå med dem. Fredrik fra Bergen løpeklubb gav blaffen i sitt eget løp og gikk med meg i snegletempo inntil noen fra Xreid kom og overtok. Så aner ikke hva som skjedde, fortsatt ikke helt i hundre, men det er vanskelig å si om det er sykdom eller bare 100km i fjellet. Ble litt bedre utover kvelden på lørdag.

- Hadde været vært ille og jeg hadde vært langt fra folk, kunne dette gått skikkelig ille. Jeg er usikker på om det var noe jeg hadde i kroppen (antagelig) eller om det var forårsaket av for lite søvn i ukene før. 

Husk å hjelpe andre - neste gang kan det være deg!!
Med denne historien minner vi om "plikten" til å hjelpe andre på ultraløp. Under så ekstreme påkjenninger kan det skje alle at de trenger hjelp, og da er det ikke bare snakk om synlige skader i form av brudd, sår eller annet. Utmattelse av en eller annen årsak er kanskje det verste av alt.


Bryony Botten sitt bilde.Øystein Jack Næss løp i mål på bursdagen sin:

- Takk for alle gratulasjonene på bursdagen. 🙏Veldig hyggelig! 😀Dagen ble feiret med en løpetur i Jotunheimen. Det ble vist nesten 120 km til sammen; måtte bruke 30 timer og 40 min. Puh! 😅 #Xreid2018. Som dere ser er smilet en tanke anstrengt når det er 500 meter igjen til mål 😁 Utrolig hva jeg gjør for å overbevise meg selv om at jeg ikke blir eldre. 😂


Morten Klepp Fundingsrud sitt bilde.

Morten Klepp Fundingsrud:

- Salomon Xreid Jotunheimen ble en opplevelse jeg sent vil glemme. Fantastiske værforhold gjennom den 115km lange løypa, med 6000 høydemeter. Fra Turtagrø i vest til Beitostølen i øst, over noen reale høydemeter slukere som Fannaråki og Bithorn. Herligheten tok nesten 29 timer, noe jeg kjenner litt på nå😬


Tom Stephan Jensen sitt bilde.

Tom Stephan Jensen:

- 117 km, 6000 høydemeter, 30 timer gjennom Jotunheimen i nydelige omgivelser 🤗 Flott vær, hyggelig selskap og få muligheter til å løpe i et komplisert terreng 🦎😎 Det gikk veldig bra frem til 89 km, da sa lårene takk for seg. Gikk resten derfra, rimelig greit frem til Bygdinveien, men etter Bitihorn sa også føttene takk for seg, da ble det trått. Juni ble brukt til restitusjon istedenfor oppkjøring, merket at jeg manglet det ekstra giret jeg hadde da jeg løp SMVE på formtopp. Fantastisk fin og brutal tur 🏔☀️💪

Stian Gjone sitt bilde.

Stian Gjone:

- Da er både jeg og kroppen kommet oss hjem til heimen! Litt sånn «ut a dæ slæl» opplevelse.
Salomon Xreid 2018 var en fantastisk tur hvor Jotunheimen var på sitt Absolut beste. Sol, lite vind, fullmåne. Alt hva man ønsker seg på en sånn tur. 
På min litt oppstykkede Strava står det at jeg har vært igjennom 123 km med en total stigning på 6217 meter. At jeg brukte 32 timer ble nesten bare en bonus i sånt vær. Litt støl i dag og sikkert litt mere støl i morgen. To små vannblemmer på beina er alt👍🏻😁. At det var en tøff trasé er sikkert. Veldig mange DNF. Så min 107 plass er jeg stolt av✌🏻. Da gjenstår det bare å se hva man skal finne på som et neste mål!!!!


Se også kondis.no: 150 løpere fullførte årets XREID Jotunheimen


Våre deltagere i XREID:

Kvinner (34 startet, 23 fullførte)
19 Cecilie Longva Igesund Romerike ultraløperklubb 33t 42m
DNF Bente Mjøs Romerike Ultraløperklubb DNF/CP2
 
Menn (149 startet, 109 fullførte)
18 Roar Bakken Stovner Romerike Ultraløperklubb 22t 43m
46 Marcus Langberg Smestad Romerike ultraløperklubb 27t 17m
62 Morten Fundingsrud Romerike ultraløper klubb / DFI ski 29t 09m
70 Tom Stephan Jensen Romerike Ultraløperklubb / Flowrunners 30t 00m
73 Knut Ivar Paalsrud Romerike Ultraløperklubb 30t 22m
75 Øystein Jack Næss Romerike Ultraløperklubb 30t 54m
88Stian GjoneSK Rye31t 57m
95 Leif Abrahamsen Romerike ultraløperklubb 33t 24m
DNF Einar Bjørkaas Helle Romerike Ultraløperklubb DNF/CP2
DNF Sindre Engen Romerike Ultraløperklubb DNF/CP2

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.