Ragnar fullførte Sans Senja under tøffe værforhold

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 2. Jul 2018

Sans Senja arrangerer både SkyRace, triatlon, offroad sykkelritt og 15 km fjelløp. I år inviterte man også til prøveløp på ultradistanse; Sans Senja Ultra på 66 kilometer i spektakulært fjellterreng.


Fra fjellet Keipen med utsikt mot mål på den lille øya i bakgrunnen. Det var betydelig bedre vær da dette bildet ble tatt. Løpsdagen ble mange av løperne stoppet litt før Keipen. (Arrangørfoto)


Ragnar Nygård, som uka før løp Mozart 100 i Østerrike, hadde også reist nordover for å løpe SansSenja Ultra. Han forteller:


- Alle de 16 på start i ultraløpet fullførte. Løpet ble avbrutt før siste fjellovergangen pga av vær og føreforhold. Veldig glatt nedstigning på steinheller, kuling og så vidt plussgrader og umulige redningsforhold om noe skulle skje, så jeg støtter den avgjørelsen. Alle som kom til siste sjekkpunkt fikk fullført løp og fikk satt samme tid. Det var kanskje 4 km fra mål. Veldig mange var allerede veldig nedkjølte(minst en fra skyrace ble hentet ned med redningshelikopter da han frøs så han ikke klarte å bevege seg.

SanSenja Ultra var et tøft løp å ta helga etter Mozart 100:

- Veldig våt første halvdel, med mye myr. Mange elver å krysse med vann til langt opp på leggen. Vinden hadde i tillegg ødelagt mye av merkingen. Jeg hadde ikke gode nok votter/hansker så jeg var kald på hendene, men ellers var jeg varm. I og med at noe merking manglet brukte jeg gps'en flittig men med et ikke alt for godt spor var ikke alle sporvalgene mine like gode, sier Ragnar.

Eirik Haugsnes, som vant SkyRace, har filmet underveis på løpet sitt.  


Løypa:Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.