Nytt medlem: Iva Klara Vignjevic

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 15. Jun 2018

Iva Klara Vignjevic (46) fra Harestua har meldt seg inn i klubben. Nylig debuterte hun på ultra i Ecotrail 80 km, og nå gleder hun seg til å løpe Romeriksåsen på langs.


Bildet: Ecotrail 2018 80km, med samboer Rune Grønvik, som var så grei å gi meg startnummeret i gave. Så stilte han opp som coach og support og løp hver av de 80000 meterne med meg

Iva jobber som undervisningsinspektør på Hakadal Ungdomsskole, men bor altså på Harestua - en liten treningstur unna RPL50-løypa.

Iva om seg selv:

Mosjonistløper som trives veldig godt med løping og lange turer i Nordmarka og Romeriksåsen. Løper ute hele året. Sommermånedene brukes i tillegg til rydding og merking av blåstiene i Romeriksåsen nordvest, et frivillig oppdrag jeg gjør for Turistforeningen. Har to trofaste treningskamerater i min samboer og hund.

Har hatt lyst til å melde meg inn i RULK en stund, men ventet med det til jeg hadde fullført mitt første ultra. Frem til mai 2018 har jeg bare konkurrert i løp opp til maratondistanse, bl. a. tre ganger i Nordmarka skogsmaraton og to ganger i Nordmarkstraver’n. Selv om jeg som regel er blant de siste i mål, elsker jeg stemningen og energien i de løpene jeg deltar i, og vil fortsette å løpe og konkurrere så lenge kropp og hodet er med på det! Når folk spør om hvorfor jeg gidder å løpe så lange distanser, pleier jeg å si at det er gøy å teste ut hva denne kroppen, som er så glad i god mat og drikke, klarer av fysiske utfordringer. Og så elsker jeg å løpe!

Et tappert forsøk på Ultrabirken 2017 endte i DNF grunnet mislykka disponering av tiden, og jeg ble tatt ut av løpet etter ca. 25km. Ultradebuten ble dermed utsatt til Ecotrail 80km i mai i år. Da klokket jeg inn på 14 timer og 32 minutter, etter makstiden og som absolutt siste kvinne i mål, men fikk likevel både medalje og finishertrøye. Mestringsfølelsen og gleden var enorm; målet var jo å fullføre uansett tid. Nå gleder jeg meg til RPL om snaue to uker!

"Anna kom i mål noen minutter før oss, og hilste på oss idet hun løp forbi oss før Tjuvholmen... like lykkelig som meg for å fullføre, så jeg"


Nordmarkstraver’n 2017, i startområdet på Stryken

 

Ultrabirken 2017, i startområdet på Sjusjøen. Frisk bris, tåke, sludd og regn, men humøret er på topp


På langtur i Nordmarka i vinter, med treningskamerat Balto, en aktiv Nova Scotia Duck Tolling Retriever i sin beste alder


Mitt første maraton: Nordmarka skogsmaraton 2015

 

Til slutt litt reklame og treningsturtips:
Topp 7-turen i Nittedal i juni 2018: 34 km, 1400hm over 7 topper i Romeriksåsen og Nordmarka, hovedsakelig på blåmerkede stier (Rundkollen-Fugleknattene-Bukollen-Varingskollen-Veslekollen-Brennberget-Høgfjellet). Start: Nittedal jordstasjon, mål: Li skole/Hagan. Anbefales for alle som liker terrengløping og sanking av høydemetre! Her: på vei opp mot den fjerde toppen – Varingskollen. Det blir ny 7-toppstur i 2019.


Iva på facebook


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.