Hans Kristian på 49. plass i VM terrengultra

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 18. Mai 2018

Hans Kristian Smedsrød debuterte i et internasjonalt ultramesterskap med en fin 49. plass i VM terrengultra i spanske Penyagolosa lørdag 12. mai. Etter 88 kilometer og nesten 5000 høydemeter løp han i mål på tiden 10 timer og 7 minutter.


Hans Kristians målgang (Foto: Ragnar Nygård)


Det var 331 startende i herreklassen og 263 fullførte løpet. 

I lagkonkurransen kom det norske herrelaget på 8. plass (6. best fra Europa) - der Tom Erik Halvorsen (14. plass) og Erik Sebastian Krogvig (41. plass) var de andre norske deltagerne.

Vi var også representert med lagleder Ragnar Nygård som gjorde en strålende jobb - og som brukte av feriedagene sine for å være lagleder for de norske løperne.

Se også VM-omtale på kondis.noDe norske gutta som kom på 8. plass i lagkonkurransen. (Foto: Ragnar Nygård)Hans Kristians resultatdata.


Hans Kristian på hotellet dagen før dagen:

- Målet mitt er å stille frisk og rask på startstreken, så tar jeg det derfra. Jeg vet at jeg har kapasitet til å hamle opp med de beste, men er fortsatt såpass fersk i gamet at jeg ikke kan (og vil) spå noen plassering. Det er digg å stille som underdog, sier Hans Kristian.


Nå blir det spennende å se om Hans Kristian fortsetter framganger og kvalifiserer også til neste års VM som arrangeres i Portugisiske Miranda do Corvo 9. mai.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.