Eirik felt av varmen da han løp London Marathon på 2:55:35

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 23. Apr 2018

Å løpe maraton på 2:55 er veldig bra, men når målsettingen er sub 2:35 er det naturligvis skuffende for den som løper. Han løp på 2:39 i London i 2016. Eirik Gundersen var i form til å klare målet, men med den varmen man opplevde i London sist helg - og uten akklimatisering -  ble det en umulighet.


Eirik i fjorårets Rotterdam Marathon der han løp på 2:40:33. (Foto: Joachim Tranvåg)


Eirik prøvde på fart til en sluttid på 2:35 likevel, og ble straffet hardt å andre halvdel - og kom i mål på en for han skuffende tid. 

- Det var varmen som tok knekken på meg. Holdt meg på 2:35 skjema lenge, frem til ca 22k. Det kostet for mye fra starten, så det på pulsen men jeg håpet i det lengste. Det var varmen som tok meg! ...sier Eirik og kommer med følgende ganske kjente påstand: 

Lærdommen må bli å løpe etter forholdene. 

-Med riktig disponering utifra forholdene burde jeg har klart rundt 2:42-45. Nesten alle fikk det tungt, sier en skuffet Eirik. Vi ser da også av resultatene at mange norske løp på uvanlig svake tider i forhold til "normalen".

Tiden hans på 2:55:35 holdt likevel til en 706. plass av alle titusener deltagere, og fjerde best av de norske løperne. Med samme tid i fjorårets løp ville han endt på ca 1300. plass.

Se mer på kondis.no: London Marathon med rå løping i for varmt vær

På bildet til høyre ser vi Eirik med krampe i søndagens løp...Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.