Nytt medlem: Jon Asphjell

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 16. Apr 2018

Jon Asphjell (42) fra Oslo har meldt seg inn i klubben. Fjorårets idrettslige høydepunkt var å fullføre 100 km i NUC, og nå venter nye eventyr. Han pleier å si at løping er hans aktive førtiårskrise, og det er jo ikke den verste krisen vi ultraløpere kan tenke oss.Jon om seg selv:

Jeg begynte å løpe den varme våren 2014. Det var så varmt, og jeg satt inne og leste til en vanskelig eksamen. For å få utløp for rastløs energi og gi bikkja en effektiv tur, ble jeg med på joggetur med noen venner som trente til Birken. Jeg hadde ikke joggebukse eller joggesko, men en cargobukse i bomull og noen slitne Adidas jeg hadde brukt på jobb i flere år (på legevakta - det satt fast en sprøytespiss i sålen fant jeg ut senere).

Siden fortsatte jeg å løpe på egen hånd - og siden har det på en måte vært mitt nye «hjem». Jeg løper mest for meg selv ute i marka med en bikkje eller to, men nå har hunden fått leddgikt og grå stær. Derfor blir det mest løping til og fra jobb, men noen langturer innimellom (uten hund).

Jeg melder meg på noen maraton og ultraløp. Jeg liker lange løp fordi du egentlig ikke konkurrer med andre, men løper ditt eget løp. Seieren er å fullføre. Jeg har kommet helt sist i løp (DobbelTravern 60 km), men det føles like fullt som en seier. Jeg har også deltatt på Oslo Maraton, Holmestrand maraton og Ecotrail 80 km bl.a.  Høydepunktet i fjor var å gjennomføre Nordmarka Ultra Challenge 100km. Å reke rundt inne i Nordmarka hele natta og dagen etter er det kuleste (og hardeste) jeg har vært med på. Minst to ganger var jeg sikker på at jeg skulle bryte, men så klarte jeg det likevel.

Dette året blir nok høydepunktet og være med på Berlin Wall Race i august. Løpet er på hundre miles og går rundt Vest-Berlin langs der muren en gang stod. Jeg liker storbyer og historie knyttet til DDR og Berlinmuren, så jeg gleder meg stort til å være med på det.

Jeg bor i Oslo og jobber som operasjonssykepleier. Jeg pleier å si at løping er min aktive førtiårskrise. Jeg er er veldig glad i å bruke marka rundt Oslo til alle typer turer. I tillegg vandrer (og sykler) jeg mye rundt i Oslos gater og bare ser på hus og folk. Foreløpig liker jeg og holde det lowtech, og bruker ikke pulsklokke, gps eller øretelefoner. Men jeg driver og filmer litt med et ønske om å lage videoer fra turene mine og dele med andre.

 Sees ute i løypene!


Vi klarte ikke å dy oss for å dele dette fine toppbildet vi fant på facebooksiden hans, av Jon og el-barnehundesykkelen.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.