Sondre vant The Jungle Ultra i Peru

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 9. Jun 2017

Sondre Amdahl vant det 5-dager og 230 kilometer lange etappeløpet The Jungle Ultra i Peru. Han løp inn til klar seier på torsdagens siste etappe og vant med 53 minutter sammenlagt foran en tysk konkurrent.


Sondre i Cusco i Peru et par dager før løpet. (Foto fra Sondres facebookside)

The Jungle Ultra arrangeres i Manu National Park, dypt i Amazonas regnskog og som arrangøren skriver: - En uberørt del av en kokende jungel og pustende skog som går fra Andesfjellene til Madre de Dios elven. Her er lavlandet bare tilgjengelig med båt.

Det er snakk om et 230 km langt etappeløp, 5 etapper i jungelen som inkluderer elvekryssinger og tåkefylte fjelldaler. Det er tidvis kvelende varmt og andre ganger kraftig regn. Løperne må bære med seg det de trenger av utstyr inkludert mat og minst 2,5 liter vann som kan fylles på kontrollpunktene langs løypa.

Se også omtale fra alle etappene: Beyond the Ultimate: Jungle Ultra race report

I disse omgivelsene må det jo være perfekt å ferdes for en nordmann som kommer rett fra snøkledde fjell i Trysil. I alle fall trivdes Sondre Amdahl så bra at han like godt vant hele etappeløpet. Han brukte 23 timer og 44 minutter på de fem etappene, og vant 53 minutter foran tyske Fabian Beitsamer på 2. plass og drøyt to timer foran Tommy Chen fra Taiwan som kom på tredje plass.


Res_JungleUltra.jpg


Se også intervju med Sondre på iRunFar i forkant av løpet:

Sondre Amdahl Irun4ultra InterviewBildene nedenfor er hentet fra Daniel Rowland'd race report 2014.
The Jungle Ultra: From The Andes To The Amazon

Vi regner med at det kommer mer info fra Sondre etter hvert.
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.