Seire til Øyunn og Jorunn, 2. plass til Gunnar i Soria Moria til Verdens Ende

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 30. Mai 2017

Øyunn Bygstad vant og Gunnar Næss kom på delt 2. plass i Soria Moria til Verdens Ende, mens Jorunn Teigen vant Sande til Verdens Ende. Sterk løping av våre altså, og arrangørene Mona Kjeldsberg og Einar Iversen fikk masse skryt for arrangementet.


Øyunn og Daniel sammen med Eirik Totland Pettersen tidlig i løpet.
(Foto: Bjørn Hytjanstorp)


Magnus Bø Thorud (31) som ble nummer 6 i herreklassen er forøvrig den yngste som har løpt 100 miles på norsk jord, og nest yngste nordmann med fullført 100 miles overhodet.

Og en ekstra hyllest tar vi med til Daniel Salvesen som bare SKULLE til mål, og klarte det 15 minutter før tidsfristen gikk ut 22:00 søndag kveld.


123.jpg
Gunnar (nr 17) løp hele løpet sammen med svenske Samuel. De åpnet forsiktig i varmen og ble belønnet med delt 2. plass og sub 24 timer.
(Foto: Bjørn Hytjanstorp


Emma-Hjorth-Duo.jpg
Magnus og Øistein, glade tidlig i løpet og glade i mål en god del timer senere.
(Foto: Bjørn Hytjanstorp)


Jorunn_Teigen_mål.jpg
Jorunn Teigen går i mål som vinner på 85 km.
(Foto: Mona Kjeldsberg)


Se omtale på kondis.no: Skotheim og Bygstad vant Soria Moria til Verdens Ende


Soria Moria til Verdens Ende
Kvinner:
1 10 Øyunn Bygstad Romerike Ultraløperklubb 1984 NOR 25:41:22
Menn:
2 17 Gunnar Næss Romerike Ultraløperklubb 1968 NOR 23:54:15
6 1 Magnus Bø Thorud Romerike Ultraløperklubb 1986 NOR 25:46:26
12 2 Øistein Schmidt Galaaen Romerike Ultraløperklubb 1976 NOR 29:21:30
13 11 Daniel Salvesen Romerike Ultraløperklubb 1971 NOR 35:45:11
- 3 Matthew Rix Whiting Romerike Ultraløperklubb 1968 GBR DNF
- 14 Ottar Røed Romerike Ultraløperklubb 1959 NOR DNF
Sande til Verdens Ende
Kvinner:
1 56 Jorunn Teigen Romerike Ultraløperklubb 1961 NOR 11:42:25Øyunn_Bygstad_vant.jpg
Øyunn Bygstad med velfortjent gavekort - på bursdagen sin! (Foto: Mona Kjeldsberg)

...Jeg har løpt 2144 km siden 1.januar 2017 for å greie nettopp slike løp som dette. Tusen hjertelig takk til hver og en av dere for alle gratulasjoner vedrørende løpet OG min bursdag!

Da ble det seier! Jeg har løpt gjennom 4 fylker og 14 kommuner på overkant av et døgn. (Det ble seier som eneste påmeldte kvinne altså😂) og en fin 6.plass blandt mannfolka. Oslo til Verdens ende. Dette løpet var tøft. Veldig tøft. -Og veldig morro!
-Også på min egen bursdag da gitt😀


Magnus Bø Thorud sitt bilde.
Magnus i mål!

I mål ved Vippefyret på verdens ende! 25:45 og nummer seks i herreklassen og mange, mange erfaringer rikere! Ellers sett en fantastisk solnedgang og soloppgang, rota rundt i kratt, hatet ultra og elsket ultra. Blødd neseblod klokken 1:00 om natten og ellers bare løpt sammen med fantastiske mennesker som deler en og samme lidenskap som en selv! Takk Øistein Schmidt Galaaen, Øyunn Bygstad,Daniel Salvesen og alle dere andre jeg traff på min 161 (170 km sa klokken) km lange vei fra Voksenkollen i Oslo til Verdens Ende på Tjøme. Nå kan jeg ikke gå, men er likeglad...

Jorunn går i mål. (Foto: Mona Kjeldsberg)

Noen mener det er ren galskap, mens andre synes det var litt feigt å bare løpe den korte løypa.
I alle fall brukte jeg deler av helgen på å løpe (og gå en del!) fra Sande til Verdens Ende. 83 km i vakre omgivelser, omgitt av hyggelige og sporty folk. De virkelig tøffe startet i Oslo på lørdag morgen og passerte Sande halvveis på sin 100 miles tur. Jeg startet i Sande lørdag kveld og fikk med solnedgang, lørdagsnatta med høy musikk i hus jeg passerte, nachspiel-invitasjoner i
Tønsberg, et tilfeldig møte med en grevling i fint trav, masse fuglesang, soloppgang og mye mer. Oppturer og nedturer, vonde bein og hostekuler, men også enorm mestringsfølelse. Rett og slett et eventyr på 11 timer og 42 minutter.

Takk til arrangørene Mona og Einar for all jobben de har lagt ned og Bjørg Marit, Merethe, Anne Britt og de andre frivillige på matstasjonene og start/mål for god service.
Og til Truls da, som kjørte meg til start, fulgte GPS-trackingen gjennom natta, heiet meg frem flere steder på slutten da jeg trengte akkurat det og så fraktet meg trygt hjem igjen.
Mulig dette er galskap, men da er det greit for meg å være litt gal. Det kommer til å skje igjen!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.