Slipp løperne løs det er vår!

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 17. Apr 2017

De ivrige venter ikke på våren. De løper alltid: Vår, sommer, høst eller vinter. Men, det er noe med våren. Fra en tørr kvist spretter de lysegrønne og bittesmå fram.

Plutselig ser du dem – de gule som strekker hals for å synes, og du tenker: «De var ikke her i går». Noen har trykket på bryteren, og det kan heldigvis ikke stanses. Du ser dem formelig poppe fram. Flere og flere. Du kjenner sikkert, som meg, gleden ved meldingen om at en ny vår er her.Gleden blekner ikke med årene. Jeg fryder meg like mye over våren akkurat nå, som hvert år.

Like frydefullt som de vakre vårtegnene, er følelsen av endelig å kunne løpe uten pigg, uten lue, uten buff, uten hansker og uten all verdens vann- og vindtette klær. Du vet du er på vei mot shorts og singlet.

Vårtegn: Klubbens vårsamling!
Et like sikkert vårtegn er klubbens vårsamling. Som medlem i klubben blir du invitert til å delta.

Det er ikke lett å finne et godt egnet sted for vårsamlinga. Det skal helst være et sted ikke for langt unna. Stedet skal kunne skilte med særdeles fint terreng å løpe i, skal være snøfritt allerede i månedsskiftet mars/april og det skal være mulig å overnatte uten at det ruinerer oss. Vi ønsker selvfølgelig mye heller å legge pengene i et godt par løpesko eller i den løpesekken som du nesten er helt sikker på at vil være den absolutt beste for deg.

Når Stavern finnes, når kyststien ligger der, når Bøkeskogen og terrenget rundt Farris venter og Fredriksvern Verft gir overnattingsmulighetene vi trenger, er det lett å velge å komme tilbake igjen.Glade løpere klar for tur ved Farrisvannet...

Det ble en fantastisk treningshelg forrige gang, og en herlig og minst like fantastisk helg nå sist. Flere har gitt uttrykk for dette. Vi har tidligere publisert lenker til blogginnlegg om årets samling fra Tone og Petter.

Tones blogg fra samlinga
Petters blogg fra samlinga

Helga kan også oppsummeres slik: Vi startet med løpetur i regn og kjølig luft på fredag, via en langtur på lørdag som ble til en fin vårdag og det hele ble avsluttet med en restitusjonstur i flott sommervær på søndag. Og innimellom dette skjer det som gjør samlinga til noe mer enn å legge km på km i banken. De gode samtalene, deling av erfaring, fortellinger om gode løpsopplevelser og om egne opplevelser både i løypa, men også utenfor. Nye løpervenner blir bedre kjent, respekten for det hver og en av oss har valgt å gjøre blir større. Hva som er mestring er svært forskjellig, men like fullt den beste følelsen for den som har nådd dit.

Fredag kveld var vi heldige å ha med oss Ove Haugen, en av arrangørene av FarrisUltra. Han satte agenda for helga gjennom å få oss alle til å tenke på hva er gleden ved å løpe. Hvorfor løper vi? «Fortell litt om deg selv og hvorfor du løper?» spurte Ove. Hver enkelt svarte, og det framkom mange ulike og spennende historier. Og det er nok slik, uansett hvem vi spør, alle har sin grunn til at de startet å løpe. Alle starter et sted. Først kanskje 2-3 km, så blir det 5 km og jubelen er stor. Etter hvert så ender du opp med å løpe akkurat dit du vil.


Ove og en lydhør forsamling. (Foto: Marit Bjerknes)

Ove viste bilder fra FarrisUltra og fortalte om løypa. Om det kuperte og flotte terrenget og om alle de gode hjelperne som kreves for å arrangere et løp. Om prestasjonene og rekorder. Men mest av alt fortalte Ove om løpsgleden de ønsker å dele. Om et løp som passer alle. Fascinerende å høre på. Jeg, som har vært så heldig og fått vært med i Kjoseløpet, et terrengløp i de samme traktene. (De som løper den lengste distansen i farrisUltra vil passere dette stedet) opplever den samme entusiasmen hos Ove, som jeg opplevde i Kjose for mange år siden. Det var ikke bare en arrangør, men hele bygda stilte opp. Tenk deg en bygd hvor flaggene er heist til topps ved nær sagt alle hus i hele bygda. Jeg husker Kjoseløpet ble omtalt som et av de hyggeligste løpsarrangementene av Kondis. Og jeg blir ikke overrasket om dette løpet fremdeles blir omtalt slik i dag.


Klar for løpetur fra Fredriksvern...


Så er vi i gang.... fra Stavern i retning Farrisvannet.

En liten samling underveis på lørdagens tur...

Ove pratet om FarrisUltra, og om et hyggelig løp som passer alle som føler glede av å løpe. De ønsker å være en arrangør som tar godt vare på alle som deltar, og ønsker å bidra til at alle får en god løpsopplevelse enten man velger å løpe hele runden eller den kortere varianten. Oves beskrivelse fikk meg til å tenke på Kjoseløpet, fordi jeg opplever at det er den samme gode tanken som står bak begge arrangementene selv om de neppe har noen som helst annen sammenheng. Kanskje er det ikke tilfeldig at disse to løpene foregår på samme plass, kanskje har Vestfoldingene skjønt noe viktig. De arrangerer et løp, langt eller kort, fordi det er moro å løpe, og bare derfor.

Takk til alle som deltok under hele samlinga, og til Jørn Liebezeit som kom fra Porsgrunn og ble med på langturen på lørdag. Takk for en god treningshelg og en god opplevelse. Det var kanskje ikke den beste aprilspøken som ble født under frokosten lørdag, men du verden så moro vi hadde det og så god vi mente den var der og da.

Det meste er forbudt her. Forbud for løpende og gående. Men, til slutt tok vi sjansen......

Stor takk til Ove Haugen som satte ord på gleden ved å løpe og fortalte om FarrisUltra. Og for god hjelp til planlegging av langturen vår på lørdag. Og ikke minst takk til Ove, og hans klubbkollega Glenn Mo, for særdeles godt følge fra Stavern til Nanset, via halvmaratonløypa ved Farris tilbake til Stavern.

Romerike Ultraløperklubb takker selvfølgelig også for at vi fikk en gratis startplass til FarrisUltra. Denne skal vi, som vi ble bedt om, lodde ut blant våre medlemmer. Se egen sak.

Løperhilsen fra Marit

etter vårsamlinga i Stavern


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.