Nytt medlem: Andreas Miezans

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 17. Mar 2017

Andreas Miezans (34) fra Andebu* i Vestfold er nyeste innmelding i klubben. - Er svenskt statsborger men uklart hvor jeg definerer meg da jeg bodd i Norge siden 2007. Har norrmen i familien opprinnelig og så er jo litt norsk i blodet før å si det sånn, sier Andreas på ekte svorsk.


*(Andebu er fra 1.1.2017 en del av Sandefjord Kommune. Tettstedet der Andreas bor er likevel nærmere Tønsberg sentrum enn Sandefjord sentrum).


Det er ikke ofte vi får en illustrert 3-siders søknad om medlemskap i klubben, det imponerte oss. Og vi sa selvsagt ja til søknaden! Dersom du stiller opp i PåskeHareMaraton 11. april kan du hilse på Andreas - som stiller opp på Löplabbets sosiale maraton fra Ski til Sandvika.

Søknaden kan du se nedenfor:

- Herved ønsker jeg å ansøke som medlem i Romerike ultraløperklubb. Andreas Miezans heter jeg, opprinnelig svensk, 34 år og bor med sambo og vår sønn på snart 2 år i Vestfold.

- Jeg er ganske fersk som løper, har løpt siden januar 2015 og utførte i det året 4 halvmaraton, 1 maraton, 1 12-km løp, 3 10-km løp og også 1 8-km løp (Råskinnet). Jeg hadde som mål allerede etter 6 måneder, rett etter at jeg hadde utført Birkebeinerløpet om at året etter, det vil si i 2016 skulle gå før mitt første ultraløp.

- Sånn blev det også, så i juli 2016 så løpte jeg Blefjells Beste og følte meg sterk men så løp jeg meg vill rundt Blefjell ett par ganger og når jeg var som mest på bærtur så møtte jeg plutselig Guro Skjeggerud som jeg tok følge med de siste 2 milen cirka av totalt 57 km. Det var absolutt tøft til tross at jeg følte meg sterk ellers, og jeg kom meg i mål etterhvert!

(Endelig i mål, her sammen med Guro Skjeggerud som jeg hadde følge med de siste 2 milen cirka. Foto: Blefjells Beste/Mona Kjeldsberg).

- Dette var mitt første ultraløp og jeg ble hekta direkte. 2 uker etterpå så deltok jeg i Hof Toppers og tok en fin stabil 5. plass og 2 uker etter der igjen så utførte jeg mitt 3. ultraløp på 6 uker, VUC og kom på en 4. plass. Utover disse ultraløp så var jeg med på Holmestrand maraton i april, Ecotrail 30k i mai, fjellmaraton i Beitostølen i mai og på Ribbemaraton mellom Sandvika og Ski i romjula.

(Lite sliten og tung på grunn av all julemat i kroppen men også utrolig glad. Bilde etter ribbemaraton i romjula 2016. Fantastisk vær, glade løpefolk og en veldig hyggelig og inspirerende service underveis kan aldri bli feil! Kommer absolutt tilbake. Foto: Privat)

(Ecotrail 30k Oslo, Tid: 2:36:26. Foto: Ecotrail)

- Jeg har siden januar i år startet min plan for 2017: 100k trainingplan der mine mål for året er Ecotrail 80k i mai, Farris ultra 67k i juni, Ultravasan 90k i august og Backyard ultra i Sandefjord i oktober. Utover disse 4 så håper jeg at jeg får til noen flere ultraløp der jeg også håper på "fra Sande til Verdens ende" 85k uka etter Ecotrail i Oslo, men det får jeg se når jeg er ferdig med Ecotrail og dagene etterpå hvordan kroppen føles.

- Ønskelig er også en comeback til Blefjells beste i år igjen i juli der min ultra "karriere" startet i fjor. Et fantastisk arrangert løp (Takk Mona Kjeldsberg) i vidunderlig miljø. Ikke minst utsikten er fantastisk, og det er en utfordring utover det vanlige, i hvert fall for en som meg som er redd for høyder.

- Der jeg bor så har vi en utrolig nærhet til naturen med tøffe bakker, grusveier og tekniska stier så jeg har blitt enn mer glad i løping enn både under 2015 og 2016 for å si det sånn. Jeg koser meg på langturer og har utrolige muligheter her til tross for at jeg ikke har all verdens høyeste fjell her i Vestfold å løpe i.

- Jeg føler nå at jeg ønsker å være en del av en klubb så det fall naturlig på RULK da denne klubb er størst og ikke minst den klubb som er mest aktiv før sine medlemmer hva gjelder aktiviteter i form av treninger, reiser og samlinger for sine medlemmer.

(Det finnes absolutt ikke noe dårlig vær! Bilde fra Rauland høsten 2016. Foto: Privat)


- Min styrke ligger i bakkeløp, der er jeg som sterkest, definitivt, det og at jeg løper i all slags vær, har brukt tredemølle kanskje 2-3 ganger under mine 2 år . Trives best ute på sti og i utfordrende terreng. Men, er ikke glad i høyder som sagt, men det er en utfordring (red anm.: Andreas sier han har høydeskrekk) og ned kommer man jo alltid, på en eller annen måte .

Instagram: andreas_miezans

Facebook: https://www.facebook.com/AndreasMiezans

Hjemmside: https://andreasmiezans.wordpress.com


Blefjells Beste juli 2016, ca. 1300 meter over havet. (Foto: Privat)


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.