Flott avslutning på treningsåret, 19 km sammen med kjekke ungdommer 31.12.

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 22. Jan 2017

Fra bloggen til OptimistGammeln etter årets siste invitasjonstur... i Sessvoll-10'ern.


Facebook er kjekt. Kent sendte en melding for tre dager siden og spurte om vi skulle trene sammen på Sessvollmoen i dag. Jeg la meldinga videre ut på klubbens treningsside, og vipps var vi 11 løpere på treningstur på årets siste dag.

Årets siste dag, null snø og 5 varmegrader. Jeg kan ikke huske å ha opplevd dette tidligere - men som "kuldehater" passet det fint for meg. Med noen varmegrader i lufta fungerer gammeln mye bedre enn i minusgrader! Om det ikke var minusgrader var det likevel et minus med turen, det var veldig mye mer is i løypa nå enn under Champagneultra for to uker siden.

Vi løp den avkortede runden på 6,3 km i dag også, siden det er enda mer is i resten av Sessvoll-10'ern. De fleste nøyde seg med to runder, mens Kent, Bjørn og jeg tok en ekstra bonusrunde til slutt. Det ble en flott avslutning på treningsåret og en fin opptakt til kveldens nyttårsfest med ikke-løpende venner.

På bildet før start ser vi Bjørn Hytjanstorp, Rakel Erla Sævarsdottir, Marianne Nesje, Carsten Stævne Bech, Rita Steinsvik, Vibeke Fjell Gjeisklid, Kent Hertaas, Vidar Log Samuelsen, Leif Abrahamsen og Anita Kråkmo. Det vil si løpere fra hele Romerike og litt til - og alle unntatt Vibeke er medlemmer i Romerike Ultraløperklubb.

Så er vi i gang, noen med piggsko og noen uten pigg. Vi klarte oss greit på isen alle sammen.
Her er vi i bakken etter 1 km. Der var nederst her jeg skadet skulderen i et fall 26. november - en skulder som fortsatt er vond. Vibeke er først og fremst syklist og kjente løypa godt fra tohjulingen, men holdt lettere enn lett følge med ultraløpergjengen.
Jeg var pigg i dag og de andre var i løpe-sakte-humør, så jeg kunne være hare og fotograf på førsterunden. Her fra Rødfisbakken etter 2 km.
Nederst i Helgebakken der det var et isparti. Vi ser på kroppsspråket hvem av Erla og Marianne som løper med/uten piggsko.
Skigang fungerer fint i Helgebakken.
Klart for runde 2.


Turtelduene Anita og Leif på andrerunden.

To runder og 13 km unnagjort. Det ble utvekslet nyttårsønsker...
...før Kent, Bjørn og jeg tok en bonusrunde. Vi er antagelig de tre løperne som har løpt flest runder i Sessvoll-10'ern i de årene løypa har eksistert (løypa jeg konstuerte til "Romerike50" i 2014.
Kent og meg i Bjørn-kneika med Bjørn som fotograf.

Siste bakken...


Det var nesten ikke is i den vestre delen av runden... herlig!
Auuu, kramper!"!!
500 meter igjen, enda mer kramper. Kent i en posisjon jeg har inntatt hundrevis av ganger... det var ikke uten grunn jeg i mange år kalte meg KrampeGammeln. Jeg vet alt om hvordan Kent har det. Siden vi løp sammen på Sessvoll tidligere i måneden har han vært en tur på Svalbard og giftet seg med sin samboer gjennom 30 år. Det var jaggu på tide!

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.