Nytt medlem: Jørgen Grøndal

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 21. Jan 2017

Jørgen Grøndal (30) fra Røyken har meldt seg inn i klubben. I sitt første år som ultraløper har han kvalifisert seg til ULTRAfatet. Nå venter snart hans hittil største utfordring: Transgrancanaria 82km

Her er Jørgen etter 20 km i Romeriksåsen på langs 2016 (foto: Bjørn Hytjanstorp).

Jørgen forteller om deg selv:

- Til daglig arbeider jeg med programmering og bruker mye tid foran datamaskinen. Dette er litt av bakgrunnen for at jeg ønsket å få meg en hobby som fikk meg i aktivitet.

Etter å ha lest boken Born to Run i 2013 ble jeg inspirert, og fikk samtidig opp øynene for hva ultraløp var. Tanken på å fullføre et løp som maraton, eller noe lengre virket helt urealistisk, men frøet var plantet. Etter noen år med modning og sporadisk løping frem til Oktober 2015, meldte jeg meg inn i et løpemiljø på nett. Der fikk jeg tilpasset treningsplan og lært mange viktige konsepter.

Målet var først å fullføre et maraton, men etter nok gnåling om ultraløping hjemme, ble jeg oppfordret til å "Bare meld deg på ultrabirken". Med mye målbevisst trening fullførte jeg ultrabirken, og løpsgleden har bare økt siden den gang.

To uker senere tok jeg fatt på Romeriksåsen på langs (Noe som ble i overkant tøft med den korte restitusjonstiden). Men jeg fikk staket beinene hele veien til mål.

Avsluttet året med 8 runder på Backyard Ultra i Sandefjord (52 km).

2017 starter med Transgrancanaria 82km i februar, som jeg gleder meg veldig til, så får tiden vise hvilke andre eventyr som måtte komme.

Jørgen Grøndal og Javier Reyes Gomez før start på RPL 2016 (privat foto).

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.