Vårens vakreste ultraeventyr

Marianne Mæhlum og Dag Bern
vant Romerike 6-timers 2013.

Se stor reportasje og 96 bilder på kondis.no

89 av 106 påmeldte løpere stilte opp i regnværet på Jessheim friidretts-stadion - til det som for mange ble en vår og kald dag, men likefullt til en konkurranse der svært mange satte personlig rekord på 6-timers.

Ut fra de svært mange tilbakemeldingene vi har fått har deltagerne vært fornøyd med arrangement og arrangører, noe vi setter pris på. Vi har også fått noen innspill vi vil se på før neste års løp.

Vinnere ble altså Marianne Mæhlum fra Røa IL som debuterte på 6-timers med å løpe 65,445 km og Dag Bern fra SK Kraft som perset og vant med 76,657 km. Totalt 67 av 89 startende løp lenger enn 50 kilometer. Amund Totland fra Hydro Holmestrand var raskest på maraton med 3:04:07.

Siste: Vi har bestilt flere T-trøyer.
Det blir deltagertrøye til de 120 først påmeldte.

Løp så lenge du vil...Et 6-timers løp er en idéell introduksjon til ultraløping.Her MÅ du ikke løpe en bestemt distanse, du løper (eller går) bare så langt du orker på 6 timer. Du har dessuten hele tiden kort vei til mat/drikke og annen service. Dessuten er du aldri alene... det er løpere spredd i løypa hele tiden. Du går i mål samtidig med vinneren, men har sannsynligvis løpt kortere i løpet av de seks timene.

Hold pekeren over ROMERIKE 6-TIMERS i venstre meny hvis du vil lese om 6-timers 2005-2012.

Resultater ONLINE
Det blir online resultatservice løpsdagen via ToppTids resultatsider. Den samme smartlinken fører til de endelige resultatene når de offisielle resultatene er klare.
ToppTid har en ny resultatapplikasjon som tilbyr tilpassede sider til både mobiltelefoner og til nettbrett / pc-er. Det er utrolig mye informasjon som legges ut for utøverne å kose seg med og funksjonalitet til å sammenligne sine tider mot andre. Linken over er en 'smart' link og sjekker om man er på en mobiltelefon eller på tablet/PC og sender deg til den siden som passer best.

Løype
Kontrollmåling gjennomføres 26.april, men det er klart at løypa blir 600 meter i år. Det er fortsatt anleggsarbeider rundt friidrettsbanen som gjør at den permanente 1000-metersløypa ikke blir klar før til 2014-løpet.

Kontaktperson: Olav Engen

Startkontingen før 28.april:
500,- (450,- for Kondismedlemmer).

Startkontingent
Før 28.januar: NOK 350,- (Kondismedl 300,-)
28.januar-24.mars: NOK 450,- (Kondismedl 400,-)
25.mars.-28.april: NOK 500,- (Kondismedl 450,-)
Etter 28.april: NOK 550,- (Kondismedl 500,-)

Klasser
M/K 16-17, M/K 18-19, M/K 20-22 M/K 23-34, M/K 35-39 osv 5 årsklasser. Minstealder 16 år!
Samme inndeling for maraton, du melder deg på i 6-timers og velger selv om du avslutter etter maraton.

Kvalitetsløp
Romerike 6-timers er et Kondis kvalitetsløp. Det innebærer bl.a. nøyaktig kontrollmåling og 50 NOK i rabatt til Kondis medlemmer uansett når de melder seg på.

IAU Bronze Label løp
Romerike 6-timers er et IAU Bronze label løp – en sertifisering som blant annet er nødvendig for at internasjonale rekorder kan godkjennes

Premiering
Løpets t-trøye til alle påmeldte innen 24.mars og deretter så langt lageret rekker. I tillegg premier til de beste uansett klasse samt klassevinnere.Det er ikke separat premiering på maraton, men resultater settes opp klassevis.

Resultat 6-timers
Resultatet ditt er den distansen du har tilbakelagt i løpet av 6 timer. Du godskrives alle runder selv om du avslutter før sluttsignalet. De som løper til sluttsignalet lyder, får tillagt det de har løpt av pågående runde. I et 6-timersløp er det ingen som bryter, du får uansett godskrevet en distanse bare du har passert runding minst én gang.

Maraton
Det er offisiell maratonpassering (42.195 meter) og separat resultatliste for maraton. Du melder deg på 6-timersløpet og velger om du avslutter ved passering maraton eller fortsetter videre i 6-timersløpet.

Tidtagning
To chip som festes med borrelås, ett på hvert ben (inkl. backup). Løpende oppdatering på display i rundingsområdet og på web.

Mat&drikke
Det er rikholdig utvalg av mat/drikke ved hver passering av start-/målområdet . Plass er avsatt til egne depot i svingen etter passering.

Etter målgang spanderer vi hamburger og mineralvann på alle løpere, billett deles ut sammen med startnummeret.