Tom Sætereng på 6. plass i Hagemanns Høydemeterløp 24-timersfinale

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 2. Apr 2022

9 av 68 deltakere fullførte 31 dager med totalt 49600 høydemeter i Hagemanns Høydemeterløp som foregikk i hele mars. Dermed ble det finale med 24-timersløp 1. april, der en av deltakerne var fra klubben; Tom Sætereng.

Det var ikke så mye krefter igjen til finalen, men Tom løp likevel 71 kilometer finaledagen og kom på 5. plass i herreklassen, 6. plass totalt.

Vi tok kontakt med Tom etter finalen og ba han si litt om hvor tøft dette egentlig var, og stemmer det at hans neste mål er 100 miles i SMVE?

- Det siste først. Ja, neste mål er SMVE hvor klubbkompis Kevin Hughes «lurte» meg til å melde meg på. Var litt bakpå med løpetreningen i januar og februar (har som målsetting å løpe ca 300km i måneden i år), så Hagemann høydemeterløp var lett å motivere seg til. 

- Jeg har stort sett vært på stier og slalombakke med piggsko, men prøvd meg med truger noen dager også (det siste ble litt hardt for anklene). De første dagene var en intens søken etter bakker med litt høydemeter som også var så bratte at det ikke ble alt for mange kilometer. Jeg har brukt helger til de lengste øktene, men også splittet i to økter for å få dagene til å gå ihop med familie, jobb og trening. Som Svein-Erik Bakke sier; det blir en rutine å stå opp og snøre på seg løpeskoa.

Her er Tom på Bukollen 12. mars, et flott toppunkt i Nittedal med ca 300 høydemeter på bratt, smal sti.

- Jeg syns ikke gjennomføringen har vært tung belastningsmessig, men det tar jo mye tid. Selv om det blir 1600hm i snitt hver dag gjennom måneden, så går det rolig opp bakkene og stavene hjelper også godt nedover. Men det er klart at feks 9 ganger opp Bukollen på en dag er jo for spesielt interesserte selv om været er fint og toppen er flott. Jeg vil likevel anbefale folk å ta denne utfordringen neste år. En ordentlig grunntreningsbolk uten veldig hard belastning på beina er jo gull! 

- Å raske med seg 10 halvmaratondistanser i marsutfordringen ble en lek for å si det sånn. (Tom var en av flere som kombinerte høydemeterløp med klubbens marsutfordring).

- Jeg presset litt ekstra i midtukene for å få litt rolig inngang til finaledagen med 13800 hm på den tøffeste uka. Selve finaledagen med 24-timersløp flatt på asfalt viste nok at belastningen med 50000 hm og 600 km i mars har vært hard nok. Planen var å se hvor langt unna 100 miles på et døgn jeg er, og akkurat nå var det langt unna. Det må løpes videre frem mot SMVE også. 

Resultater fra Hagemanns høydemeterløp

Tom i Nylendlia 19. mars.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.