Tom Johannessen og Asgeir Hjorthaug fullførte UTMB

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 7. Sep 2021

Tom Johannessen løp inn til en flott 381. plass i årets UTMB i franske Chamonix med tiden 37:08:07 på 170 km og over 10.000 høydemeter.

Asgeir Hjorthaug fulgte opp med å fullføre på 1176. plass etter 44 timer 48 minutter og 8 sekunder. Kun 1521 av 2347 startende fullførte løpet.

Kondis: François d'Haene vant Ultra-trail du Mont Blanc for fjerde gang


Tom skriver på facebook:
Avsluttet en opplevelsesrik uke i Chamonix med å løpe UTMB - og for en avslutning. Dette er et løp jeg har hatt på lista lenge og som har vært noe av drivkraften bak alle timer med trening og lange løp de siste årene. En magisk løpetur gjennom tre land, 170 km og 10000hm, over fjell og gjennom små landsbyer, mennesker som heiet hele veien. Stemningen ut fra start var helt euforisk, og det var først da det gikk opp for meg hvor stort dette egentlig var. Vanskelig å beskrive turen og opplevelsen underveis med få ord, men rå natur, brutalt hardt og fint på samme tid, alle de fine menneskene - deltagere, funksjonærer og tilskuere - er noen. Tror jeg løp med et smil rundt munnen hele veien - dette var en opplevelse som tar tid å fordøye. 

Tom-selfie før start. 


Asgeir skriver på facebook:
- UTMB2021.
Et av de aller største målene med løpingen ble virkelighet - trent for dette i 6,5 år og nå er det fullført 

Dette så mye større enn jeg har drømt om, og jeg har drømt mye 
Mye å ta innover seg, vanskelig å finne ord som rettferdiggjør fjellene, løperfellesskapet, jubelen fra publikum såvel i byene som på fjelltoppene, hele arrangementet. Dette var, i ordets rette forstand, helt magisk 
Se gjerne UTMB2021 Best Of video for å få en smakebit av atmosfæren, naturen og arrangementet: https://youtu.be/miP2Mylnq1E
Tusen takk for alle heiarop og lykkeønskninger i forkant og underveis!
Ekstra stor takk for at dere alltid støtter galskapen, kjæreste Anett, Fanny og Tidemann, min familie, de beste 
Og, ikke minst, hjertelig takk til Sondre Amdahl, beste coachen, uten deg, dine råd, din hjelp med treningen, hadde dette ikke blitt som det ble

Asgeir før start.


Asgeir i løypa.


Hans Kristian nummer 64 på TDS

I den noe kortere TDS -145 km og 9200 høydemeter - kom Hans Kristian Smedsrud på 64. plass. I dette løpet var det bare de 293 første løperne som fikk fortsette etter en tragisk dødsulykke.

Kondis: Norsk seier, men tragisk dødsfall og avbrutt løp for de fleste i TDS


DNF på tantene i PTL

I det lengste av løpene, PTL på 3200 km med 24.000 høydemeter skulle tantene Mona og Monica prøve å fullføre for andre gang, denne gang sammen med Cecilie Longva. Men, det ble dessverre en kort tur på "tantene" denne gangen. 

Mona skriver på facebook:
Snipp snapp snute, så var eventyret ute for MonicaCecilie og Mona. Eventyrtantene la i vei med friskt mot og mye energi ut fra start. Vi forserte den første bakken med 2300 meter stigning og klatret over et fjell på 3000 meter med en smal egg til stor fornøyelse for alle tre. Da vi så begynte på neste bakke som hadde «bare» 1500 meter stigning, begynte Cecilie å streve med pusten og hun fikk etterhvert en dyp hoste. Pustebesværet økte på ytterligere og farta gikk ned tilsvarende. Hennes fysiske form gjorde at det ikke var forsvarlig å fortsette løpet, så vi ga oss på første hytte, kun 40 km ut i løpet. Etter et par timer søvn, ruslet vi de neste 16 km til Arolla og ble transportert tilbake til Chamonix av arrangøren. Dette var selvsagt en stor skuffelse for oss alle tre. På tross av dette har vi hatt gode dager og flotte opplevelser i fantastiske omgivelser. I ettertid er det sannsynlig at det som skjedde med Cecilie var at hun fikk vann i lungene ( HAPE/high altitude pulmonary edema) og påfølgende lav oksygenmetning i blodet som en reaksjon på høyden. Det eneste som hjelper mot dette er å komme seg ned i lavlandet. Vi er alle friske og raske nå - og gleder oss til å erobre og vinne over alpene ved neste korsvei. 

Alle bildene er fra Monas fb-side.

Cecilie

Monica

MonaKommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.