3. plass til Ruth i XREID, Arild og Tom nummer 14 og 16

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 28. Jun 2021

Ruth Vingerhagen løp inn til en flott 3. plass i Salomon XREID Femunden sist helg bare 28 minutter fra seier i det 115 kilometer lange løpet. Vi fikk også sterke plasseringer av superveteran Arild Bjarkø på 14. plass og Tom Johannessen på 16. plass. (Bildet er fra en tidligere sammenheng)

Den som kanskje var aller mest fornøyd var likevel Petter "Melvin Tix" Vabog (64) som fullførte på litt under 29 timer. - Sliten, stolt og sårbeint, skriver han på fb.

Dette er noe av det man kan oppleve på ultraløp.... (Foto: Joakim Dokka)

Arild (65 år!) var også godt fornøyd, og har sendt oss denne løpsraporten:
- Føler meg priviligert og er svært fornøyd med løpet.

Over 2 timers busstur fra Røros til Elgå fredags morgen. Solskinn, vind og ikke altfor varmt. Startet kl 12:00 i 4 puljer a'30 stk. 

Var heldig og fikk 1 pulje. Løypa gikk sørover på en grusvei i en sløyfe på 4 km og videre til Svukuriset og videre til Haugen 20 km som var CP1 med dropbag. Høy fart og snubla to ganger på trynet. Videre til Røvollen over et steinrøisparti og der snubla jeg og to ganger til.! Da begynte jeg å lure på om det var gammel'n som begynte å bli for gammal eller om jeg manglet næring eller at det rett og slett gikk for fort..

2-3 km etter Røvollen klarte jeg ikke å holde følge med gruppa lenger og da tenkte jeg at nå får jeg kjøre mitt eget løp resten av turen for å komme helskinna til mål.

Det var en befrielse å løpe aleine og stoppe når jeg ville for å spise og drikke vann. Opp mot fjellet møtte jeg på et hav av stein igjen i flere km fram til Muggsjøen som er et idyllisk sted for friluftsfolk med telt og fiskestang. Hver gang jeg så folk som "kosa seg" ved bålet og bare lå på bakken og slikka sol så lurte jeg på hva jeg egentlig dreiv med og hva som var vitsen med å få skarpe steiner langt oppi beina mil etter mil.........Bildet endra seg da jeg kom til et stiparti som så ut som noen hadde lagt ut singel. Da var det bare å koste på fram til Muggsjølia som jeg har vært på så mange ganger med både hundespann, ski og fine løpeturer.

Slakt terreng fram til Ljøsnåvollen og vider opp mot Vigelfjella. Etter å ha snacka ved en bekk så kom det en med staver og skjegg. Og han bare dro forbi og jeg syntes det gikk altfor sakte gjennom steinrøsa under Tverrvigelen. Ikke bare det, men da kom tåka og - jeg så bare stein på stein. Kart og kompass måtte opp for å sjekke om GPS klokka stemte.

Gammaldags som jeg er så skjønte jeg at den digitale verden er kommet for å bli når jeg traff Vigelpiken. Oppå der var det bjeller og oppmuntrende ord før det gikk rett ned i Feragen bygd. Nedover der skulle det visstnok være en sti men den var det ingen som fant.......I Feragen var det andre dropbag CP2 med varm suppe og godsaker. Gruppa jeg ikke klarte å holde følge med var bare 20 min foran meg, og det gav meg nye krefter. Var lynrask på sjekkpunktet og ensa ikke all mygg og knott som surra rundt bein og hue. Nå var det bare 35 km igjen i kjente trakter og det blei natt og kjølig fin temperatur å løpe i.

Synes jeg hadde sånn passelig slapp fart helt til jeg så et menneske som kom mot meg i løypa.. og sa er det du Arild? Ja er det Helge orienteringsløper? Overraskelse 3:00 på morrakvisten og han hadde treffi på flere løpere som var foran meg og hadde sett at dem gikk og jeg løp.

Du må ha mye krefter igjen sa han og muntra meg opp. Da blei jeg så inspirert at jeg løp sammenhengende inn til mål. Den gruppa som jeg slapp etter 35 km var jeg bare 5 min etter. Hadde det vært 5 km lengre så hadde jeg tatt dem igjen.......

Føler meg priviligert og er svært fornøyd med løpet. Bare etter et døgn så gleder jeg meg til neste løp.............

Arild Bjarkø

Vi har ikke funnet bilde av Arild fra årets XREID. Her ser vi han i Tromsø Mountain Ultra i fjor. (Foto: Zoltan Tot)
 

Se også kondis.no: Morten Antonsen og Janne Dahle vant XREID Femunden

Kvinner (17 deltakere, 14 fullført):

376IndVingerhagen, RuthRomerike Ultraløpeklubb18:11:04


Menn (82 deltakere, 74 fullført):

14102IndBjarkø, ArildRomerike Ultraløperklubb17:04:34
1658IndJohannessen, TomRomerike Ultraløperklubb17:40:59
73104IndVabog, PetterRomerike Ultraløpeklubb28:56:14

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.