Frittgående høne vant Hagemanns Oddetallsløp etter vanvittig duell med ActionFrank

Postet av Olav Engen den 3. Feb 2021

Øyunn Bygstad var en av seks løpere (130 startende) som fullførte Hagemanns Oddetallsløp med 31 ulike distanser fra 1-61 kilometer i januar måned. For å kåre en vinner måtte løperne ut i en finale 1. februar, og det ble en vanvittig affære. 

Øyunn Bygstad presterte på 23 timer og 45 minutter denne dagen å samle 6881 høydemeter (107 km) opp ned en bakke. Favoritten - selv om han også fullførte primtalløpet i desember - var Frank Løke, men selv om han løp 35 kilometer lenger enn Øyunn endte han opp med "bare" 6860 høydemeter.

Frank ble slått av smarte Øyunn med ubetydelige 21 høydemeter - brutalt men sant. Øyunn hadde gjort unna mange av de lange Oddetallsdistansene tidlig i måneden, og dermed kunne hun etter flere korte dager avslutte med tross alt OK bein selv etter 960 km siste måneden. Mannen hennes (Magnus) jagde henne ut på en siste runde før midnatt, det sikret seieren.

Til Fædrelandsvennen sier hun: - For meg var det først og fremst stas å vinne Hagemanns som mor, fordi løpingen min må legges på våre to barns premisser. De er viktigst. Jeg hadde heller ikke vunnet dersom min mann ikke hadde fått innvilget akutt permisjon fra sin jobb, slik at han kunne være med dem det siste døgnet, poengterer Bygstad. 


Før finaledagen skrev Øyunn på facebook:

- Oddetallsløpet 960 km. Vi er 6 deltakere som skal til finalen. Det betyr desverre at vi må ut i tvekamp på mandag. Arrangør er nådeløs og har gitt oss følgende disiplin: Høydemetere. Da utgår oddetall og km. -Det er om å gjøre å sanke flest høydemetere den dagen. Brutalt med nesten 1000 km i lårene.


Etter finalen skrev hun:

- Da ble det totalseier. Etter 1,35 millioner skritt og 1000 km på 4 uker. 

- Da Magnus Antonsen, til min store glede kom hjem for en liten permisjon, så sørget han for å slippe høna ut av buret😅. Og med det, fikk jeg en fair sjanse til duell jeg også. 

- I 23 timer og 45 min løp jeg opp og ned en bakke i Birkenlund. Beinhardt. Rett og slett. Det resulterte i 6881(positive) høydemetere og totalt 107km fra min kant

- Frank løp like lenge, men AKKURAT ikke høyt nok.  21 høydemetere var differansen😯 Det kvalifiserer til et aldri så lite "makan".

- Hønemor er stolt, sliten og glad. Takk for all heiing. 


Imponerende av Ottar
En annen fra klubben som imponerte enormt var Ottar Røed. Han kom seg gjennom alle Oddetallsløpene og avsluttet finalen dag 32 med 2274 høydemeter.  Det er ikke lett å orientere seg i haugevis med oppdateringer på facebooksiden til Hagemanns, men jeg tror Ottar ble nummer tre.

Kristin Aastad (Team ActionFrank) hyller Ottar på facebook:
Oddetall løpet er slutt, og etter 31 dager med et nytt oddetall, og nye kilometer å gjennomføre har jeg bemerket meg et par stykker jeg gjerne vil trekke frem og hylle. Dere har imponert meg med deres innsats! 
Den tiden dere har lagt ned på å nå distansene er det ingen andre her inne som har gjort. Tråkke i timesvis det står det virkelig respekt av. Jeg hyller det! Kjempeinnsats Ottar Røed helt fabelaktig, og Tonje Granmo .


Facebooksiden til Hagemanns EventerKommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.